בן 3

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

24/08/2016 | 22:54 | מאת: מיטל

שלום, אתמול בני בן ה3 התלונן על כאבים באשכים לסירוגין פעמיים והיום לקחתי אותו לרופאת ילדים לאחר הבדיקה היא אמרה שאשך אחד במקומו והשני מסתובב ולכן כואב לו, היא שלחה אותנו לאורולוג ואמרה שאם יהיו לו כאבים חזקים זה אומר שהשריר מסתבך עם האשך ושנקח בדחיפות למיון וגם היא אמרה שאם עד גיל 8 האשך לא מתמקם אז מנתחים.?! אם אפשר לקבל מידע על כל זה אנחנו נוראאא לחוצים..האם הוא יסבול מכאבים עד שיתמקם? האם זה פוגע בפוריות? תודה רבה

שלום רב אכן כל כאב באזור שק האשכים בכל גיל מחייב התייחסות ובדיקה של רופא. החשד העיקרי הוא תסביב של האשך. במצב זה אם לא מטפלים מהר עלול להיגרם נזק לאשך. אם הכאבים חלפו מעצמם יתכן שהסיבוב השתחרר מעצמו. אבל זה עלול לחזור. לכן אם יש חשד סביר שמדובר בתסביב האשך שהשתחרר ראוי לעשות בהקדם קיבוע של האשכים כדי שאירוע כזה לא יחזור. ראוי שתפנו לאורולוג ובעיקר לאורולוג שמטפל בילדים לקבל חוות דעת. בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים