אשכים ניידים - ילד בן 7

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

16/08/2016 | 22:49 | מאת: שלומי

שלום פרופ' ליבנה בני בן 7 במעקב אצל אורולוג מגיל קטן . אובחן לפני 3 שנים: "אשך ימני יורד לשק אשכים ללא מתח, אשך שמאלי מגיע לאזור הפוביס ובבדיקה נוספת יורד לחלקו התחתון של הפוסביס, אך איני מממש אותו בשק. יתכן שאשך טמיר אך ייתכן לאור ירידה בבדיקה חוזרת ובדיקות קודמות בגילאים קודמים שהנ"ל מתוח. " בחזרה על הבדיקה אשכים ירדו ללא מתח. לאחר שנה שוב אשכים בשק דו צדדי סימטרי בגודל מנח ומוצקות שנתיים לא היה במעקב לפני חודשיים היה קשה לבדוק , בוצע US אשכים ודרכי שתן . בבדיקה כתוב : " אשכים הודגמו בתעלה בחלקו התחתון. אשך ימין נפח 0.6 מ"ל, שמאל 0.8 מ"ל. מרקם תקין, אין עדות להידרוצלה או וריקוצלה. סיכום: בזמן הבדיקה האשכים הודגמו בתעלה." הרופא כתב: "סונר דרכי שתן תקין, אשכים תקינים, הודגמו במפשעה בבדיקה היום אשך ימני יורד לשק בקלות ללא מתח, אשך שמאל איני מצליח להוריד לשק. הצעתי לבצע בדיקה תחת הרדמה ובמידה ולא ניתן יהיה להורידו אז לנתחו" א. מה המלצתך על סמך ממצאים אלה? ב. האם גודל אשכים תקין? האם הגודל הקטן קשור לטמירות האשכים או אולי בעיה נוספת? האם צריך לבצע גם בדיקה אנדוקרינולוגית? ג. הבנתי שיש טיפול רפואי האם יעיל ? או צריך ניתוח? ד. לא ברור לי -מדוע הרופא לא המליץ לנו לבצע ניתוח לפני מספר שנים כבר? או לפחות בדיקות נוספות (רק בגיל 7..) תודה

שלום רב ההחלטה אם אשך נייד או טמיר היא החלטה סוביקטיבית של הבודק. זאת הסיבה שעושים מעקב אחרי אשכים ניידים כדי להיות בטוח שבסופו של דבר הם מגיעים לשק האשכים. כאשר הבודק לא משוכנע שמדובר באשך נייד הוא ממליץ לבצע בדיקה בהרדמה שיכולה לאבחן בודאות אם האשך נייד או טמיר ובהתאם להחליט אם לעשות ניתוח או לא. כל שאר השאלות ראוי לשאול את הרופא המטפל בברכה פרופ' פנחס לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים