פיסטולה אחרי תקון הפוספדיה

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

05/08/2016 | 16:51 | מאת: תמר טלמון

דר שלום, לתינוק שלנו בן 9 ח היה ניתוח היפוספדייס,פעם אחת הטיל שתן מצוין. בפעם הנוספת. הטיל שתן רגיל ובתוספת זרם דקיק מהצד, הבנו שיש פיסטולה . האם יש שיטה לעשות תקון בלייזר. או מה אפשר לעשות. ללא ניתוח.נוסף כמה מסובך?איך אפשר לדעת איך הדלף הזה קורה. בברכה תמר.

שלום רב, פיסטולה הוא הסיבוך השכיח ביותר לאחר תיקון היפוספדיאס. לעתים פיסטולות נסגרות מעצמן. אין בשל הזה משהו שאפשר לעשות לסגירתן. אין גם טכניקה לסגירתם שלא בניתוח. ראוי להמתין לפחות 6 חודשים מהניתוח הראשון בברכה פרופ' לבנה

16/08/2016 | 00:56 | מאת: טלמון תמר

תודה רבה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים