תדירות נמוכה במתן שתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

31/07/2016 | 21:28 | מאת: סו

שלום רב בני בן 4. בריא. נגמל מטיטולים בגיל 3 וקצת. פונה אלייך מכיוון שהוא ממעט לתת שתן. הוא יכול לתת את השתן הראשון ביום ב 12 בצהריים ולעיתים אף מאוחר יותר. חשבתי שיש לו שלפוחית גדולה במיוחד אבל לא נתקלתי בעבר במקרה דומה אז אין לי מושג. אם מבקשים ממנו להתפנות אז יוצא מעט שתן. הילד שותה מספיק. נותן בסביבות 3-4 פעמים ביום שתן. ללא כאב. ללא תלונות כלשהם. אודה לתשובה

שלום רב זה כנראה חלק מתהליךך הגמילה. עם זאת ראוי להרגיל את הילד לא להתאפק ולהטיל שתן על 3 שעות בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים