אורולוג

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

31/05/2016 | 06:33 | מאת: רואי

אני בן 12 אמרתי לאמא שיש לי דם בפיפי וכאב בבטן אז היא לקחה אותי לרופאה והרופאה אמרה לנו ללכת לרופא אורולוג וגם לעשות בדיקת דם כי הרבה זמן לא עשיתי אני גם מפחד מבדיקת דם עשיתי פעם אחת וזזה כואב ואני גם מפחד מאורולוג אמרו לי שצריך להוריד בגדים ממש אצל אורולוג ואני מתבייש בא לי למות תעזרו לי מה לעשות איך לא ללכת

03/06/2016 | 07:59 | מאת: רואי

אתמול היתה לי הבדיקת דם ועשיתי אותה רציתי לשאול מה זה אבן בכליה ואיך רופא אורולוג מטפל בזה? ולמה אם עבר לי הכאבי בטן והדם עדיין רוצים שאני יילך לבדיקה אם עבר לי? ומה יקרה אם אני יבוא לרופא ואז אני יתבייש לבדוק הם יחזיקו אותי בכוח? והאם באמת אין מה להתבייש אצל רופא כזה באמת הרבה ילדים הולכים לשם? תודה רבה אם תעזור לי כי אני מאוד מפחד ללכת

פי התלונות שלך חשוב שתעשה את בדיקות הדם והשתן ותיבדק ע"י אורולוג. אני בטוח שהאורולוג יהיה נעים הליכות ויבדוק אותך בצניעות ובכבוד. בברכה פרופ' לבנה

אחת הסיבותת לדם בשתן המלווה בכאבים אלה אבנים בדרכי השתן. יש אנשים מסיבות גנטיות והפרעות במלחים שונים בגוף שיוצרים אבנים. חשוב לאבחן אם יש אבן ומה מקומה והאם היא גורמת להפרעה בניקוז השתן. כאמור זה עבודתו של האורולוג לראות האם יש חששד לאבן והוא יפנה אותך לצילומים מתאימים. בברכה פרופ' לבנה

07/06/2016 | 16:08 | מאת: רואי

הלכתי לרופא ביום ראשון בשביל להיבדק הרופא אמר לי ללכת לצילום והוא אמר לי לא לשכוח לשתות מים כי אני הרבה פעמים שוכח ואני לא שותה הרבה באמת... אני ביקשתי מהרופא שייתן לי לנסות ואם אני ישתה הרבה מים ואז אני יעשה שוב בדיקת שתן ואם היא תהיה בסדר אז סימן שאין לי כלום... והוא רוצה שאני יילך בכל זאת לעשות עוד בדיקה של צילום. אני הולך לעשות את מה שהוא ביקש אבל אני לא צודק שאולי שזה בגלל שאני לא שותה מים זה קרה לי? לא כדאי לבדוק אם זה משתפר בזכות זה שאני יתחיל לשתות מים? ואם לא יהיה שיפור אז אני ימשיך לבדוק כי יש בצילום הרבה קרינה נגיד... מה אתה אומר?

מנהל פורום אורולוגיית ילדים