פורום אורולוגיית ילדים

נושאים לדיון בפורום: • מומים מולדים בדרכי השתן: הרחבת אגן כליה, רפלוקס של שתן, מערכות כליה כפולות. • מומים ובעיות במערכת המין הזכרית והנקבית: אשכים תמירים, "מים" באשכים (הידרוצל) ובקעים מפשעתיים בילדים, עקמת הפין ופין שקוע, מומים חיצוניים בדרכי המין הנקבית (שפתיים מחוברות). • היפוספדיאס (פתח השופכה אינו בקצה העטרה). • מחלות זיהומיות הקשורות בדרכי השתן והמין: זיהומים חוזרים, דלקות כליה, נגעים עוריים באיברי המין. • הפרעות בהטלת שתן: הרטבת לילה (Nocturnal enuresis), הרטבת יום והפרעות משולבות. • ניתוחים לאפארוסקופיים זעיר פולשני: אשכים תמירים תוך בטנים, תיקון היצרות מעבר אגן כליה-שופכן.
1754 הודעות
1693 תשובות מומחה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים

03/03/2024 | 13:08 | מאת: שתן

שלום קוראים לי דניאל ואני בן 27 ואני סובל מבעייה קשה שבגללה אני לא עובד כבר מעל שנה בכל בוקר שאני קם ובא לתת שתן הכול כרגיל ולאחר מכן שאני נכנס לשירותים למטרת הטלת צואה(יש לציין שאני יושב 30-40 דקות בשביל להתרוקן מהצואה)אחרי שאני מסיים ויוצא מהשירותים מתחיל לי בעיה קשה של לחץ על הבטן ומרגיש שכל רגע אני חייב להשתין אך בכל פעם שאני מנסה בקושי יוצא אבל מרגיש לי שאני חייב לשחרר המון פיפי ולא יוצא ולפעמים פעם בכמה זמן אם אני לוחץ בשירותים למטרת צואה מתחיל לשרוף לי באיבר המין ממש ואני רואה שיוצא לי מעט שפיכה בכל פעם ששורף לי, בכל אופן אחרי השירותים של הבוקר לוקח ללחץ בבטן שלי להירגע אחרי משהו כמו שעתיים ובשעתיים האלו אני הולך לפחות 3-4 פעמים כדי לרוקן את כל השתן, גם כשאני אוכל(לדוגמא ארוחת צהוריים)והבטן שלי מתמלאת אני מתחיל להרגיש פתאום שוב לחץ בבטן שמציק לי כאילו אני רוצה שוב להשתין אבל לא באמת יוצא הרבה שתן, גם כשאני הולך לשירותים לאחר הארוחת צהוריים שאכלתי אני עוד יותר מתקשה להתרוקן... ואני חייב לציין שאני מתקשה לפעמים להטיל שתן לוקח לי איזה חצי דקה להתחיל בערך וגם ההתרוקות של השתן אני ממש צריך ללחוץ כדי שיצא כי אם לא אני מרגיש את זה בקצה וזה מציק אני ביום יום שלא לא מצליח לעשות בקושי ספורט ואני גם לא אוכל הרבה בשביל לא ללכת לשירותים ככה כבר שנתיים *בדיקות שתן עשיתי יצא תקין *בדיקת הליקובקטר עשיתי יצא תקין *בדיקת דפקוגריה עשיתי יצא תקין *בדיקה בפי הטבעת עשיתי יצא תקין *קולונסקופיה עשיתי יצא תקין *בדיקת אולטראסאונד עשיתי יצא תקין *לשנות תזונה ניסיתי לא עזר *תרופות לעצירות הכול ניסיתי אבל אני לא חושב שזה עצירות כי אני מצליח להתרוקן בבוקר בלחיצה הראשונה אבל אני ממשיך לשבת כי לוקח לי זמן לרוקן הכול אשמח באמת לתשובה כי אני בחור צעיר שלא עובד ולא יוצא מהבית בגלל הסבל כבר שנה ואין לי תשובה בשום מקום

שלום רב, לצערי השאלה לא בתחום אורולוגה לילדים בברכה פרופ׳ לבנה

29/02/2024 | 22:38 | מאת: נעמה

שלום וברכה פרופסור, הבן שלי כיום בן 11, נולד עם אשכים טמירים שתוקנו בהיותו תינוק. בבדיקה אקראית אצל אנדוקרינולוג, הוא חשד במשהו ושלח אותנו לאולטראסאונד אשכים. להלן התוצאות;   אשך ימין: נפח:3.2סמ"ק. בעל מרקם אחיד. לא הודגם נוזל מסביב לאשך. ראש האפידידימוס בעובי תקין, בעל מרקם אחיד. ללא הרחבת ורידים ספירמטיים. אשך שמאל: נפח:3.8סמ"ק. תהליך היפראקואי עם גבול סדיר ללא וסקולריזציה בתוכו, בגודל כ0.5ס"מ. לייעוץ אורולוג. לא הודגם נוזל מסביב לאשך. ראש האפידידימוס בעובי תקין, בעל מרקם אחיד. ללא הרחבת ורידים ספירמטיים. הודגמה זרימה שווה ולא מוגברת בשני האשכים אני ממש חוששת מהממצא באשך שמאל. אודה לך מאד על עזרתך בפיענוח ואולי אף להגיע אלייך לבדיקה עם הילד תודה

שלום רב, אין אפשרות להתייחס לבדיקת ההדמיה ללא בדיקת הילד בברכה פרופ׳ לבנה

28/02/2024 | 11:39 | מאת: אמא מודאגת

שלום רב, אשמח לתשובתך, הבן שלי בן שש, ילד פעיל מאוד, מטיל שתן בערך כל שעתיים וחצי במהלך היום ולא שותה הרבה, לפעמים קם בלילה כתוצאה מחלום או רצון לבוא אלינו והולך לשירותים לפיפי, האם זה תקין בגיל הזה או צריך לבצע בדיקות? תודה רבה.

שלום רב ךא נשמע חריג בברכה פרופ׳ לבנה

17/02/2024 | 17:40 | מאת: אורטל

שלום, התחיל לבן שלי בן שנה וחודשיים כאב בנגיעה באיבר מין,אין אדימות או נפיחות כלשהי. מה זה יכול להיות? תודה על התשובה

שלוםפ רב אחם אפשרות לדעת ולאבחן מבלי בדיקה. אם התלונות ממשיכות ממליץ להתייעץ ראשויץ עם רופא הילדים בברכה פרופ׳ לבנה

11/02/2024 | 07:25 | מאת: נטלי

שלום הילדה שלי בת 3 לאחרונה לפחות פעם ביום יש לה פיפי בצבע חום .. בשאר היום הוא בצבע רגיל .. ממה זה יכול להיות ??? מעבר לזה מרגישה טוב ..

שלום רב ראוי לעשות בדיקת שתן כללית ותרבית בברכה פרופ׳ לבנה

09/02/2024 | 17:24 | מאת: אילנה

שלום, * אתן קצת רקע: * בני אוטוטו בן 3 * בריא בד"כ * גמול יום ולילה מזה 8 חודשים * יש לו אח קטן בן 10 חודשים * עברנו דירה בספטמבר 23 והוא החליף גן * אביו נמצא במילואים מאז ה7 באוקטובר עד היום ועוד אין צפי שחרור בחודש האחרון, בני הולך לשירותים לעשות פיפי בתדירות גבוהה. זה יכול להיות גם 10-15 פעמים בשעה. הוא תמיד מודיע שיש לו פיפי ורץ לשירותים. לרב יוצא לו מעט פיפי ולעיתים אף טיפות בודדות. אציין שבלילה זה לא קורה, אלא רק ביום. ביצענו משטח לסטרפטוקוק שיצא שלילי ותרבית שתן שגם הכל תקין. קראתי פה בפורום שזה יכול להיות משהו התנהגותי שיושב על משהו רגשי ואין ספק שהילד עבר טלטלה רצינית עם המילואים של אביו וכל השינויים בשנה האחרונה.. השאלות שלי הן: 1. האם נדרשת בדיקה רפואית כלשהי נוספת? 2. אם אכן מדובר במשהו התנהגותי, האם ואיך אפשר לעזור לו? זה ממש מפריע לו בהתנהלות השוטפת. הוא לא מצליח לשחק, לראות טלוויזיה, לאכול בנחת... 3. איך יהיה נכון להגיב מהצד שלי? חוץ מלהגיד לו לעשות פיפי עד הסוף, לא למהר. האם עדיף להתעלם? תודה מראש!

09/02/2024 | 17:29 | מאת: אילנה

אוסיף רק שכשזה התחיל הוא כן היה עושה כמות נורמלית של שתן, אך ככל שהזמן עובר זה מחמיר - הוא הולך יותר פעמים ויוצא פחות פיפי בכל פעם.

שלום רב מצוער הפורופ לא אמור לתת אבחנות ודרך דרך ספציפית. לכן ממליץ שץץיעתי ראשיץ עם רופא הילדים בברכה פרופ׳ לבנה

04/02/2024 | 22:08 | מאת: אנונימי

שלום, תודה מראש על המענה

שלום רב אשך ומיר אשך שלא נמצא במקום וצריך לנתח אשך נייד שנמצא בשק ולפעמים עולה למשפעה ויורד ולרוב לא צריך להתח אבל צריך מעקב ולוודא שלבסוף ירד ונשאר בשק האשכים בברכה פרופ׳ לבנה

הבן שלי בן שנה. להלן הפענוח: אשכים לא הודגמו בשק האשכים. אשך שמאלי הודגם בחלק דיסטאלי של תעלה כ-1.5X0.4 ס״מ וניראה שמור. אשך ימני הודגם בחלק פרוקסימלי של תעלה כ-1.4X0.4 וניראה שמור.

שלום רב, כפי שכתוב הבדיקה הראתה שהאשכים לא בשק האשכים. מה שיקבע אם צריך ניתוח זה בדיקת האורולוג בברכה פרופ׳ לבנה

דר' שלום רב, הבן שלי בן 17 התלונן על צריבה ותכיפות במתן שתן. הפנו אותנו לעשות אולטרסאונד בטן עליונה ותחתונה הוא שתה לפני 6 כוסות מים ולאחר מכן נערך האולטרסאונד. במהלך האולטרסאונד אמרו לו להתרוקן. הבדיקה יצאה תקינה חוץ מכך שגילו שיש שארית שתן 31 סמ"ק מה זה אומר שיש שארית שתן לילד בן 17? האם המצב מצריך אשפוז? תודה

לום רב שארית זאת לא משמעותית בברכה פרופ׳ לבנה

07/01/2024 | 09:27 | מאת: מייק

שלום, בן 17 עם וריקוצלה שמאל דרגה 3 וספירת זרע ממש נמוכה. האורולוג כתב oligospermia. הפנה ל lsvl. אני מבולבל- איזה סוג ניתוח עושים? מה המקובל? רופא אחד אמר לי פתיחה מינימלית בבטן תחתונה זה המקובל בעולם. רופא אחר אמר לי קשירה מיקרוסקופית. מה המקובל ביותר? תודה

שלום רב לפי הנתונים שמסרת י אטוויה לניתוח לקשירת ורידי האשך משמאל. ישנן מספר גישות לביצוע הניתוח. לכל אחת יתרונות וחסרונות. אתה צריך לדון עליהן עם המנתח בברכה פרופ׳ לבנה

31/12/2023 | 10:11 | מאת: אלכס

מחפש יעוץ / חוו״ד לגבי בדיקת ציסטוגרפיה לתינוק בן שנתיים שסובל מהידרונפרוזיס וריפלוקס דו״צ. ללא זיהומים בשתן, קריאטינין בדם תקין. בהתייעצות אורולוג, הופנינו לבדיקת ציסטוגרפיה ומיפוי כליות. מחפש לקבל מידע לגבי נחיצות הבדיקה לאור הקרינה המשמעותית אליה הנבדק נחשף.

שלום רב אם אובחן רפלוקס דו צדדי הרי כבר נעשתה בדיקת ציסטוגרפיה? בברכה פרופ׳ לבנה

31/12/2023 | 19:10 | מאת: אלכס

נעשתה בדיקה מיד לאחר הלידה. כעת מבקשים לחזור עליה פעם נוספת לקביעת המשך טיפול אורולוגי

26/12/2023 | 15:14 | מאת: עזרא

הבן שלי בן 11 יש לו במשך כל היום קשוי בא' וזה בולט זה לא נעים מאוד והוא לא מתלונן ע"ז. האם זה בסדר ? צריך לבדוק את זה ? ממה זה נגרם ?

שלום רב יכול להיות נורמלי ראוי לבדיקה בברכה פרופ׳ לבנה

26/12/2023 | 11:58 | מאת: אדל

ד"ר שלום, בני בן השנתיים ו10 סובל מכאבי בטן, פנינו לרופא גסטרו שהפנה אותנו לאולטרסאונד בטן. בפירוט תחת הכיס שתן כתוב: מילוי חלקי, דפנות מעובים, לא הודגמו סעיפים. האם הכאבי בטן יכולים להיגרם כתוצאה מדפנות מעובים בכיס השתן? האם זה מסוכן? האם נדרש בירור נוסף? מציינת שהילד לוחץ ממש כשהוא עושה פיפי..

שלום רב, לא בטוח שזאת הסיבה לכאבי בטן. ראוי לבצע בדיקת שתן ולהגיע עם תוצאת בדיקת השתן והאולטרסאונד לאורולוג בברכה פרופ׳ לבנה

26/12/2023 | 13:01 | מאת: אדל

אשמח לדעת מדוע צריך לבצע בדיקת שתן? מה ניתן לראות שם? האם נשמע לך משהו שיכול להיות מסוכן?

19/12/2023 | 12:52 | מאת: איתמר

הבן שלי חוזר כל יום מהבית ספר ולאחר כחצי שעה הוא נכנס למיטה או מתישב על כבא ומשפשף חזק את א' שלו ומוציא ז'... זה בסדר ? אני צריך לטפל בזה ? זה כל יום כבר חודשיים... אשמח לתגובה בהקדם

שלום רב אין מספיק נתונים בשאלה למשל בן כמה הבן? המלצתי לפנות בהקדם לרופא הילדים ולספר לו את כל הסיפור. יכול להיות שיש לך סיבה שראוי לבדוק אותה. בברכה פרופ׳ לבנה

12/12/2023 | 08:52 | מאת: ליבי

בוקר טוב הבן שלי בן שנתיים לאחר הברית שלו סבל מאוד נראה כאילו החבישה לאחר הברית הייתה חזקה והכיפה נשארה צרה יותר גם הצבע של הכיפה הוא עדיין שונה מהצבע של שאר הפין על פניו נראה שיש זרימת דם ואני חושדת גם לרגישות באיזור (בבוקר שאני מחליפה טיטול רואה תזוזות אבל שמנגבת שם הוא נרתע) אבל החלפתי לו ליד חברה שאמרה שזה נראה מוזר (בזמנו שאלתי את הרופא בטיפת חלב אמר שזה נראה בסדר) מפחדת שנעשה לו נזק שפגם בצורת הפין (אם יש אפשרות לשלוח תמונה אשלח) האם זה יכול לגרום לנזק תמידי? האם בר תיקון? האם יש מצב שזה ישתפר לבד? מה עושים הלאה? ואולי אני סתם מודאגת (זה בן שני בבן הראשון לא זכור לי שהיה כך)

שלום רב אי אפשר לענות על השאלות לי בדיקת המטופל בברכה פרופ׳ לבנה

07/12/2023 | 00:44 | מאת: רונן

לבן שלי בן 12.5 כשהאיבר שלו מתקשה אז זה עומד כלפי מעלה צמוד לבטן ממש. לא ישר כרגיל, אלא למעלה לגמרי. מה זה אומר ? צריך לבדוק אותו ?

שלום רב רצוי שיראה אותו אורולוג לילדים. רצוי אם יכולים לצלם במצב של זקפה בברכה פרופ לבנה

היי, הבת שלי בת 4.5 יש ריח לא נעים מהפות גם אחרי מקלחת, ניסיתי לשטוף עם סבון ובלי סבון התוצאה זהה, מבחינת הגיינה ילדה מאוד נקייה מקלחת כל יום , לא מתלוננת על גרד , נוגעת באיזור אחרי מקלחת אשמח להבין אם המצב מצריך בדיקה

שלום רב ראוי לעשות בדיקת שתן כללית ותרבית בברכה פרופ׳ לבנה

28/11/2023 | 12:31 | מאת: עמ עמ

בן 1.5 יש לו (הבחנה של אורולוג) הדבקויות עור באזור הגלנס . שלחו אותנו לשניידר לשחרור תחת אמלה. אבל התורים הם רחוקים מדי קדימה, יש אפשרות לעשות זה באופן פרטי? איפה ניתן לעשות דברים כאלו באופן פרטי?

שלום רב מניח שאפשר תפנו למרפאות הפרטיות של אורולוגים לילדים כטחח שח הח.מ. בברכה פרופ׳ לבנה

28/11/2023 | 18:38 | מאת: עמ עמ

תודה על התשובה, לא ברור לי מה זה כטחח שח הח.מ? אם כל מרפאת אורלוגיה יכולה לטפל בזה אז מדוע הופנתי מקופת חולים כללית לשניידר?

11/11/2023 | 18:24 | מאת: רנדומלי2009

יש לי נפיחות בצד השמאלי של הבולבול ואני יכול להרגיש משהו שמרגיש כמו צינור קטן או משהו כזה. זה דבר לגיטימי? זה יעבור לבד? כתוצאה ממה זה נגרם?

שלום רב קשה להתייחס ללא קבלת פרטים ובעיקר ללא בדיקה. למשל בן כמה אתה? מתי המצב קרה? האם כואב? בברכה פרופ׳ לבנה

10/11/2023 | 15:55 | מאת: אחת

האם פין חבוי או עודף עורלה זה מצב קבוע ? במהלך היממה לרוב הפין במצב רגיל ומדי פעם במצב חבוי האם בסיטואציה כזו עדין יכול להיות שמדובר בפין חבוי או עודף עורלה? .

שלום רב אפשר לתת תשובה רק לאחר בדיקת הילד בברכה פרופ׳ לבנה

10/11/2023 | 00:03 | מאת: אחת

שלום רציתי לדעת כיצד רופא עושה את ההבדלה בין פין חבוי לעודף עורלה? והאם נכון יהיה להגיד שבשני המקרים ככל שיעבור השנים והגדילה המצב ישתפר אסתטית עקב העובדה שהפין גדל גם כן?

שלום רב האבחנה בין שני המצבים נעשית בבדיקה של הרופא בברכה פרופ׳ לבנה

29/10/2023 | 14:00 | מאת: אורי

הבן שלי נבדק בקופת חולים וגם במדיקל והפנו אותנו לניתוח לקיבוע אשכים. בחוות דעת נוספת, נמסר לנו שאין כל מקום להתערבות כירורגית כי מדובר באשכים ניידים אשר יורדים בקלות לשק (גם ראינו זאת בעיניים), אלא מעקב בלבד. האם אשכים ניידים דורשים, בשלב וגיל זה, התערבות כלשהי? האם יש השפעה לכך שעושה רושם שהאשכים "רוב הזמן" נמצאים באיזור המפשעה (בבחינת השפעה על פוריות וכו')?

29/10/2023 | 14:19 | מאת: אורי

רק אוסיף ואציין שהרופא שהמליץ על ניתוח, ציין שהאשכים הם יחסית קטנים. הרופא השני ציין שמדובר בשני אשכים ניידים יורדים בקלות לשק האשכים ללא מתח. שק אשכים מפותח היטב לגילו. אין צורך בכל התערבות כירורגית וזהו ממצא מתאים לגילו ונורמלי לחלוטין.

שלום רב אשכים ניידים ברוב המקרים ייקבעו מעצמם בשק האשכים. לכן לא מומלץ על ניתוח אלא מעקב שנתי בברכה פרופ׳ לבנה

27/10/2023 | 23:41 | מאת: מיטל

כבר מעל לשבועיים ביתי בת השש נותנת שתן כל רבע שעה , לפעמים רק טיפות , לא שותה הרבה , בדיקות דם תקינות גם בדיקת שתן, מה יכולה להיות הבעיה?

שלום רב חשוב לדעת יותר פרטים כגון האם קורה כל יום? האם קורה גם בלילה? האם הילדה גמולה כ׳אי להתייעץ עם רופא הילדים בברכה פרופ׳ לבנה

28/10/2023 | 22:16 | מאת: מיטל

הילדה גמולה , זה קורה רק ביום , בלילה לא קמה בכלל

17/10/2023 | 23:31 | מאת: שלי

הבת שלי אמורה לעבור ציסטוגרפהי בבי"ח שיבא עם IS ואל רנטגן האם החומר ניגוד הוא עם קרינה? האם הבדיקה כואבת? שלי

שלום רב אם הבדיקה באולטרסאונד היא ללא קרינה החלק הלא נעים של הבדיקה זה הכנסת המיתר ויתכן שנעשה בסדציה בברכה פרופ לבנה

26/10/2023 | 16:33 | מאת: שלי

שלום הילדה התנגדה למרות שקיבלה טשטוש והכנה רגשית. האם אפשר לעשות בידקה זו בהרדמה מלאה?

15/10/2023 | 21:28 | מאת: שני

היי , הבן שלי בן 9.5 עם גובהה ממוצע לגילו וגוף בנוי לא שמן מלא שמתי לב שאיבר מין שלו מאוד קטן בערך 3 עד 3.5.סנטימטר כאשר אני מטה לכיוון מטה האם עלי לחשוש ? זה ממש מטריד אותי כולם אומרים שאני לא מניחה לו ולי זה נראה לא תקין אשמח לעזרה לאבא

שלום רב ממליץ שייבדק ע״י רופא ילדים שיחליט אם צריך להפנותו לאנדוקרינולוג לילדים בברכה פרופ לבנה

10/10/2023 | 21:25 | מאת: אלונה

שלום אחרי דלקת בשתן לפעוטה בת 1.8 חודשים עם חיידק בשתן נעשה אולטרסאונד כליות ויש משני צדדים של כליות בליטה של אגנון הכליה עד 0.3 סמ ללא הרחבת גבעים..אשמח להבין מה זה אומר

שלום רב התשובה לא מראה על ממצא חריג. ממליץ להתייעץ עם הרופא שהפינה לבדיקה בברכה פרופ לבנה

05/10/2023 | 08:00 | מאת: תמר

שלום רב, בני בן תשע וחצי אובחן בגיל 5 באפילפסיה שפירה של גיל הילדות. לוקח כדור אוספולט לפני השינה מזה 4 שנים. השבוע שמנו לב בעלי ואני שלא ראינו אצל הילד זיקפת בוקר כבר המון המון זמן. זכור לנו שבגיל 4-5 היתה לו זיקפה קבועה בבוקר ולעתים בזמן מקלחת. נראה שהזיקפה לא קיימת מאז שהתחיל טיפול תרופתי. האם יש קשר? האם יש סיבות נוספות לכך שאין זיקפה כלל בגילו? בשיחה עם הורים לילדים בגילו הבנתי שזיקפה בגיל הזה היא חלק מההתפתחות המינית וכל הבנים של החברות שלי חווים זיקפה בעיקר בבוקר. מאוד מודאגים. אשמח לתשובה

שלום רב שלום רב לא ידוע לי ולא מצאתי בכתובים שתרפה זאת יכולה לגרום להעדר זקפות בוקר. ממליץ להתייעץ עם הנוירולוג המטפל בברכה פרופ לבנה

11/10/2023 | 14:31 | מאת: תמר

תודה על תשובתך. האם הגיוני שאין זיקפת בוקר בגיל 9-10? עקבנו בשבועיים האחרונים ולא ראינו כלל זיקפה. תודה

22/09/2023 | 09:09 | מאת: לאה

הבן שלי בן שנתיים נותן מאוד מעט שתן כבר תקופה די ארוכה (כחודשיים) בערך פעם או פעמיים ביום - כמות בינונית ומטה בכל פעם. לפעמים אני לא צריכה להחליף לו חיתול במשך יממה. יש לציין, שהוא מרגיש ומתנהג כרגיל, ובריא תמיד. האם יש לפנות לרופא?

שלום רב רצוי לפנות לרופא ילדים בברכה פרופ לבנה

12/09/2023 | 09:40 | מאת: אורי

הבן של היה בבדיקה אצל אורולוג כי במבט שלנו היה נראה ששק האשכים הוא "ריק". מלל הבדיקה העלה - בבדיקה - פין תקין. מאטוס במיקום אנטומי אינו מוצר, ללא הפרשות פניליות. סקרוטום ללא אודם חום או בצקת מקומית, אשכים בתעלות דו"צ, ניידים. מנח מרקם תקין. יורדים בקלות לשק. הפנו אותנו לצילום דופלר אשכים שבו צוין לגבי שני האשכים - לא הודגמו בשק האשכים ולא בתעלות - להמשך בירור. רצינו רק להבין את המשמעות? יש לנו תור לרופא מומחה אך מנסים לבדוק במקביל

שלום רב צריך להיבדק ולהחליט אם מדובר באשכים ניידים או טמירים בברכה פרופ׳ לבנה

07/09/2023 | 14:34 | מאת: עופר

כבר חודשיים שהבן שלי גיל 9 +(!) מתלונן שמשהו מציק לו בפין.. ואני לא יודע מה הוא רוצה. לאחרונה יש לו כמה פעמים בשבוע קרי (רואים על התחתונים) יש לציין שיש סימנים של כמות רב של זרע. מה זה אומר ? צריך לבדוק את זה ?

שלום רב יתכן שמה שמציק לו אלה הזקפות כדאי לנסות שתראה בעת התלונות בברכה פרופ לבנה

מאיזה גיל הגוף מתחיל לייצר זרע ויש סיכוי לראות קרי בלילה וכו'

שלום רב מגיל ההתבגרות וזה כמובן שומה מנער לנער בברכה פרופ׳ לבנה

28/08/2023 | 15:31 | מאת: שי

הבן שלי בן 12 לאחרונה מגרד ומשפשף הרבה בפין ויש לו זיקפה ואני מבין שזה מפריע לו, האם כדאי ללכת לרופא או מישהו אחר שיביא אותו לידי שפיכה (זרע) וכך הוא ירגע או לא, אז מה אתם ממליצים לעשות ?

שלום רב נשמע נורמלי בגיל ההתבגרות בברכה פרופ׳ לבנה

24/08/2023 | 14:27 | מאת: ענת

בת שנה וחצי, סבלה חום יומיים ללא תסמינים נוספים. בוצעה בדיקת סטיק חיובית והתחלנו טיפול בצפוויט , אחרי 5 ימים הגיעו תוצאות תרבית שתן שמראות הימצאות Proteus mirabilis העמיד לרוב האנטיביוטיקה. הילדה בדרך כלל בריאה, כבר ללא חום, חיונית, שותה אך אוכלת מעט מאוד. סקירות תקינות בהריון, מקרה ראשון של דלקת בשתן (ככל הידוע). מה הסכנות בחיידק כזה? מה נדרש לברר? האם יתכן שמסתתר משהו חמור בגלל התגלית הזו? אלו האנטיביוטיקות שנמצא רגיש אליהן- Ceftazidime, Amikacin, Ertapenem,Meropenem,Piperacill/tazobact היתר עמיד.

שלום רב, יעולות להיות גישות שונות. המלצתי אחרי שתחלים מהמחלה החריפה לבצע אולטרסאונד כליות ושלפוחית בברכה פרופ׳ לבנה

25/08/2023 | 17:34 | מאת: ענת

נעשה. עלול להיות נזק או מום כלשהו בגלל החיידק? איך לוודא שהיא נרפאה?

25/08/2023 | 17:40 | מאת: ענת

איך ניתן לטפל בחיידק כה עמיד?

שלום, ילדי, בן 4 וחצי עוד מעט, זה כבר תקופה שיש לו סימני שתן בתחתון. אנחנו מעודדים אותו ללכת לשירותים מייד כאשר הוא מרגיש אבל זה לא תמיד עוזר. הוא גמול ביום כבר שנתיים אבל בלילה עדיין עם חיתול. לא בורח לו מלא, אבל בהרבה מקרים פשוט התחתון שלו יהיה עם עיגול רטוב. הרופאת ילדים שלחה אותנו לבדיקת שתן (כללי ותרבית) וus דרכי השתן. בדיקת השתן יצאה תקינה. תוצאות הus להלן: ״ כליה ימנית - באורך 7 ס"מ פרנכימה שמורה. לא הודגמה הרחבה של מערכת מאספת. לא הודגמו תהליכים. לא הודגמו אבנים. כליה שמאלית - באורך 7 ס"מ פרנכימה שמורה. לא הודגמה הרחבה של מערכת מאספת. לא הודגמו תהליכים. לא הודגמו אבנים. שלפוחית השתן - עם קיבולת רגילה, רושם, דפנות מעט מעובים. התקבל סילון תקין משמאל בלבד. שארית שתן – ההתרוקנות מלאה. ממצא אקרא- בשער הטחול טחולון 1.6 ס"מ. ״ אפשר הסבר מה הממצאים אומרים ? על מה דפנות מעט מעובות יכול להעיד ? מה זה אומר שרק הסילון השמאלי תקין ? לא יודעים אם זה מדאיג או לא ואם משהו מזה יכול להסביר את ההרטבות הקלות בתחתון. כאמור חוץ מתחתון קצת רטוב אין לו עוד סימפטומים. תודה רבה.

שלום רב לא רואה סיבה לדאגה הממצאים לא מדאיגים בברכה פרופ׳ לבנה

13/08/2023 | 10:26 | מאת: אנונימי

בת 5. או״ס בוצע בעקבות הרטבת לילה כמעט כל לילה בשנתיים האחרונות (הייתה לפני כן שנה יבשה). ממצאים: כלי כליה השמאלית כ- 8.9 ס"מ,חשד ל מערכת המאספת כפולה, פרנכימה שמורה, אין עדות ל הידרונפרוזיס , גודש קל. הכליה הימנית כ- 7.3ס"מ, פרנכימה שמורה, הידרונפרוזיס קל , אגן כ-7.5 מ"מ שלפוחית השתן עם קיבולת כ- 97.4 סס. לאחר התרוקנות 13 סס. לציין שבסקירות בהריון לא הוזכר דבר מזה. מה המשמעות והאם יכול להסביר הרטבה?

שלום רב התוצאות של בדיקת האולטרסאונד לא מסבירות את ההרטבה הלילית שהחלקה לפני כשנתיים. מבין שאין הרטבה יומית בברכה פרופ׳ לבנה

06/08/2023 | 15:19 | מאת: עינת

בן 14 אובחן עם מיאטוס צר והיפוספדיאס גלנולרי השבוע ארועי בריחת שתן בשינה. יכול להיות שזה קשור לאבחנה?

שלום רב לא סביר שישי קשר בברכה פרופ׳ לבנה

03/08/2023 | 20:49 | מאת: בן 17 מודאג

מזה כמה חודשים שמתי לב לבליטה על אשך שמאל בתוך שק האשכים צמודה לאשך בצורת גרגיר אורז טיפה יותר גדולה בסוף קצת כאבים במפשעה הייתי אצל אורולוג שביצע בדיקה גופנית ושלח אותי לאולטרסאונד והרופא של האולטרסאונד בדק ממש בצורה יסודית ואמר שהוא לא רואה שום דבר מלבד לורציקולה קלה חזרתי לרופא האורולוג והוא אמר שהכל תקין וגם האולטרסאונד תקין אבל בכל זאת אני מרגיש את הבליטה ואני לא מתכוון ליותרת האשך האם יכול להיות שמדובר בספרמטוצלה או ציסטה שלא מופיעה באולטרסאונד זה מוזר לי שלא רואים שום זכר לבליטה ואני לא יודע האם צריך להמשיך באיזשהוא בירור או בדיקות אמר לתשובה אני מאוד מודאג שפיספסו משהו רציני

שלום רב יתכן שמדובר בספרמטוצל קטן. זה לא מדאיג אין לי הסבר מדוע אתה מרגיש והאורולוג לא וכן מדוע אולטרסאונד לא ראה את הממצא בברכה פרופ׳ לבנה

תודה פרופ' לבנה אז אין צורך בבדיקות נוספות ?

31/07/2023 | 10:25 | מאת: נטלי

בן חצי שנה עבר ניתוח כליה ימין של upj , כאשר במיפוי יודעים על חסימה דו"צ. מה יכול להיות השיקול של הרופאים ללא לנתח את הצד השני כעת , אם כאמור יש חסימה? האם אפשרי שיפתח מעצמו ללא התערבות ? לתשובתך אודה פרופ'

שלום רב יכולות להיות מספר סיבות. ראוי לשאול שאלה זאת את המנתח. בברכה פרופ׳ לבנה

25/07/2023 | 23:26 | מאת: אבא

בני בן 12 , עדיין סובל מהרטבת לילה אחת ל3 שבועות בממוצע. בעל כילייה אחת מולדת ותקינה . אישתי ואני שמנו לב שמעולם לא הבחנו אצלו בזיקפה. לא בבוקר , לא בלילה כשלוקחים אותו לפיפי מתוך שינה, לא כשמחליפים לו תחתונים אחרי שברח פיפי. מה גם שהפין שלו נראה קטן מאוד. זה עדיין נורמלי לגיל הזה ?

שלום רב אין אפשרות לענות ברצינות ללא בדיקת הילד. אצוי שרופא ילדים יראה קודם את הילד אם יש צורך בכך. בברכה פרופ׳ לבנה

19/07/2023 | 12:37 | מאת: ללי

שלום וברכה הבן שלי בן 10 עדיין מרטיב בלילה לא כל לילה אבל יש ימים שכן מה ניתן לעשות הייתי באורולוגיה והיא אמרה לא מומלץ מינרין מה כן ניתן לעשות תודה

שלום רב יש בהחלט מה לעשות צריך לקבל מידע מפורט יותר על הנושא אם מדובר רק בהרטבה לילית יש מה לעשות כשמנירין הוא חלק מהטיפול בברכה פרופ׳ לבנה

16/07/2023 | 15:01 | מאת: ילד בן 13

היי דר, הילד שלי בן 13 הוא פנה אליי ושאל האם זה בסדר שהפין שלו קטן ?? האמת שזה ניראה באמת קטן לא יודעת איך זה צריך להיות בגיל הזה. אבל אשמח לקבל מידע כיצד בודקים את זה? או מה עושים במצב כזה? זה מפריע לו מאוד אבל הוא ממש מתוסכל ואני אשמח לעזור לו

שלום רב ה׳רך הנכונה לבדוק את הילד. הרופאים שיכולים לבדוק ולאבחן אם מדובר בפין קטן הם אנדוקרינולוג לילדים או אורולוג לילדים. יכולים גם לפנות לרופא ילדים ולשאול את דעתו בברכה פרופ׳ לבנה

12/07/2023 | 15:26 | מאת: אמא

שלום בת 5 הרבה פעמים היא מתאפקת וכאשר מתעוררת מהשינה אני מבקשת ממנה לכנס לשירותים היום הייתה משחקת עם אח שלה וצחקה הרבה מהצחוק ירד קצת שתן על תחתון היא לא משתינה בלילה וגם לא ביום קרה לה דבר כזה שנה שעברה והיום גם תוך צחוק כאילו פעם שנה שעברה והיום האם זה מדאיג לא ירד כמות שתן שהרטיב את המכנס אל כמה טיפות שהרטיב את התחתון תודה

שלום רב אם התופעה של הרטבה מעט ב;מן צחוק חלפה אין צורך להתייחס. אם תחזור צריך לבדוק בברכה פרופ׳ לבנה

20/06/2023 | 21:48 | מאת: יאיר

הבן שלי מתלונן על כאבים בפין עצמו, לא שורף. טוען שהיה לו קשה/כואב לתת שתן. נתן שתן חלקי. מה יכולה להיות הבעיה? תודה.

20/06/2023 | 21:49 | מאת: יאיר

פין* (לא בפנים)

שלום רב, ראשית רצוי לעשות בדיקת שתן כללית ותרבית. אם המצב לא חולף ראוי להיבדק ע״י אורולוגק בברכה פרופ׳ לבנה

ביתי, בת שנתיים וחצי, עברה לפני שבוע וחצי ניתוח עקב ריפלוקס בדרכי השתן. הושארו בגופה סטנדים. במקום של החתך ישנם 2 צינורות דקיקים המפרישים הפרשה נוזלית מעט דמית. האם זה תקין? איך נדע שלא דולף שתן מהצינורות? כמה זמן זה יכל להימשך?

היי חיה, הבן שלי גם צריך לעבור ניתוח כזה עקב רפלוקס . אשמח שתצרי איתי קשר לשמוע ממך קצת על הניתוח אם תוכלי [email protected]

שלום רב שאלות המתיחסות לנינתוח שנעשה לפני 10 ימים ולי לא ידוע איזה ניתוח , ראוי להפנות למנתח. בהצלחה פרופ׳ לבנה

06/06/2023 | 21:59 | מאת: גיא

שלום יש לנו ילד בן 5 וחצי בחודש האחרון הוא החל להתנהג באופן מוזר מעבר לפעמים הנורמלים שיש לו שתן והכל בסדר הוא הרבה פעמים (לרוב בשעות הערב והלילה) הולך לשירותים וטוען שיש לו פיפי ובעצם אין לו כלום הוא נעמד באסלה ולא יוצא כלום והוא מתאמץ להוציא שתן אז יוצא לו לפעמים טיפות ושאנחנו אומרים לו שאין לו פיפי כניראה אם לא יוצא פיפי אז הוא בוכה ואומר שיש לו שהוא מפחד שאם הוא יעזוב את השירותים הפיפי יצא לו . אנחנו ממש לא יודעים מה לעשות אם זו בעיה רפואית או משהו התנהגותי חשבנו אולי כשיש לו זיקפה הוא חושב שזה פיפי ? 🤷🏻‍♂️.

שלום רב יתכן שזה התנהגותי אך ראוי לבצע בדיקת שתן כללית ורופא ילדים שיבדוק אם אין ממצא בפין או לפנות לאורולוג לילדים בברכה פרופ׳ לבנה

10/05/2023 | 11:25 | מאת: לי

כמה חודשים אני סובלת מריח רע להנרתיק שמזכיר ריח של דגים הייתי אצל רופא לבדיקה אין חיידק וזה מעקב כניסה להריון? ומה עושים במצב כזה

שלום רב לפנות לגניקולוג זה לא הפורום המתאים בברכה פרופ׳ לבנה

שלום, בני בן ה9 עומד לעבור בדיקת אולטרסאונד של הכליות ודרכי השתן, והוא מוטרד מאוד מנושא העירום בבדיקה. הרקע לבדיקה היא הרטבת לילה מתמשכת. למעשה, רציתי לדעת האם בבדיקה זו בודקים גם את הפין שלו? והאם כשבודקים את דרכי השתן הוא יצטרך להוריד את התחתונים? בתודה מראש.

לא בודקים את הפין אבל בודקים את השלפוחית וגם לאחר התרוקנות ולכן יצטרך להפשיל במידה מסטיימת את התחתונים. תסבירי לבודק שהוא מבקש לא להפשיל לגמרי את תחתוניו. בברכה פרופ׳׳ לבנה

תודה רבה על התשובה המרגיעה. כל טוב.

08/05/2023 | 17:55 | מאת: שרון

שלום, בן ה3 וחצי שלי נגמל לפני קרוב לשנה מאז עבר הרבה טלטלות והרבנ ריגרסיות, נראה לאחרונה שמצליח לשלוט טוב יותר אך לפחות פעם ביום התחתון רטוב, לא תמיד עובר את המכנסיים אבל תמיד נראה כאילו ברח, יותר מקצת. אין הרטבות לילה בכלל.

שלום רב ראוי לעשות מבפר בדיקות ולפנות לאורולוגי לילדים בברכה פרופ׳ לבנה

שלום רב יתכן שזה חלק מהגמילה והילד מתאפק עד שאיננו יכול ואז מרטיב. תנסו להרגיל אותו להתפנות כל - 1/2 2 3 שעות אם צריך וגם אם לא צריך בברכה פרופ׳ לבנה

03/05/2023 | 19:07 | מאת: רוז

שלום רב,בני בן 4 מספר ימים מתלונן בכאב בזמן מתן שתן.ביצענו תרבית,היא תקינה, בשתן כללי נמצא מעט דם בשתן,יום למחרת חזרנו על הבדיקה והיא נראית תקינה. הרופאה בדקה את הבטן התחתונה, הגב והאשכים והכל תקין.הוא עדיין מתלונן שכואב בעיקר כאשר מסיים את השתן. מעבר לזה חיוני ומתנהג רגיל לחלוטין. האם אני צריכה לבדוק משהו נוסף?? חוששת לפספס משהו. תודה על המענה.

שלום רב כדאי לראות את הילד כשהוא מטיל שתן או לצלם כשהוא עושה זאת בברכה פרופ׳ לבנה

היי הבן שלי בן 5 עבר לפני כמה שנים ניתוח לשאיבת נוזלים באשכים מאז האשכים שלו קטנים בהגזמה ואיבר המין שלו לא גדל.. ברמה של תינוק שנולד. לאח שלו הקטן ממנו במספר שנים יש גדול כפליים משלו. ולאחיו הגדול פי 3. אשמח לדעת אם זה כתוצאה מהניתוח. אם צריך לעשות ניתוח חןזר? אם פגעו לו משהו? אני ממש חוששת אשמח למענה

שלום רב קשה לראות את הקשר בין הדברים. ראוי להתייעץ היכן שעבר את הניתוח בברכה פרופ׳ לבנה

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 36