ניתוח הידרוצלה

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

21/08/2015 | 17:50 | מאת: רויטל

בני בן שנה ו8 חודשים עבר היום ניתוח הידרוצלה באשך שמאל. ההמלצה היא למנוע ממנו מאמץ גופני ב3-4 שבועות הקרובים. אני בהריון חודש 7 והוא שיהיה בריא שוקל 13 קילו ולמד רק לאחרונה ללכת. שאלתי היא איפה עובר הגבול של מאמץ גופני שצריך למנוע ??? אפשר לתת לו ללכת לבד ? אם הוא נופל ומתיישב על הטוסיק זה יכול לגרום לתפרים הפנימיים להיפתח ??? להיות בלול שבו הוא עומד ויושב מותר לו ?? כי זה פשוט בלתי אפשרי להחזיק אותו בידיים / בעגלה במשך חודש ימים. האם הוא יכול להתחיל את השנה בגן בעוד 12 יום או שזה מסוכן ???? אודה לתשובות והכוונה.

27/08/2015 | 09:20 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום רויטל, במקרים אלו התשובות צריכות להינתן מהרופא שניתח אותו. כל רופא מבצע ניתוחים בגישה שונה ומכאן שההמלצות שונות. כשאני מבצע ניתוח הידרוצל אני ממליץ לא להרטיב פצע ניתוחי למשך 24 שעות. לאחר מכן הילד יכול ללכת לבד, לשכבת לעמוד וכו. בגן צריך להימנע ככל שניתן מחבלה , בד"כ ממליץ לא להשתמש במגלשה. אני חוזר ומדגיש שתשובתי אינה מהווה יעוץ רפואי , את היעוץ יכול לתת רק רופא מנתח, אני לא אחראי על כל נזק שיגרם . בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים