לאחר מיפוי כליות

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

06/08/2015 | 23:22 | מאת: אמא מודאגת

אחרי בדיקת מיפוי כליות לתינוקת בת שנה ושמונה שסבלה חמש פעמים מדלקות שתן. בבדיקה כליה ימין החומר נצפה על כולה. נראה תקין. בכליה שמאלית לא הומוגני, קליטה מופחתת של החומר בעיקר בקוטב העליון. כליה ימנית 58% כליה שמאלית 42%. ורשום שכליה שמאלית נראית כמו לאחר דלקת למרות שבחודשים האחרונים לא היו לביתי דלקות והיא עם אנטיביוטיקה מניעתית. האם לדעתך זה מצביע על צלקת או צלקות בכליה שמאל?

12/08/2015 | 08:28 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, ככל הנראה מדובר בצלקת של הכליה השמאלי , יתכן משני לזיהומים (יתכן שחלק מהשינויים היו קיימים כבר לפני כן , לא ניתן לדעת). תינוקת בת שנה ושמונה חודשים שעברה 5 דלקות בדרכי השתן מלווה עם חום (אני מניח שהיה חום למרות שלא ציינת בפרוש) צריכה לעבור בירור שכולל בין השאר : US דרכי שתן, מיפוי כליות וציסטוגרפיה. מטרת הציסטוגרפיה הינה לאבחן רפלקוס (חזרה של שתן מהכליות לשלפוחית השתן). אני מודע לכך שחלק מהרופאים אומרים להורים שהבדיקה לא נעימה אך לדעתי בתרחיש שלכם הבדיקה חיונית. זיהומים חוזרים, אם יהיו יכולים לגרום לפגיעה ולצלקות נוספות. אשמח לראות אתכם ולייעץ בברכה, דר עמוס נאמן | מומחה באורולוגיה, אחראי שרות אורולוגית ילדים המידע שנמסר אינו מהווה יעוץ רפואי ואינו יכול לשמש כתחליף לבדיקה רפואית למידע נוסף בקרו באתר: http://doctoramos.com ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים