הרטבת לילה ופתח שופכה צר

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

03/08/2015 | 10:23 | מאת: אמא אובדת עצות

שלום, לבני בן התשע סיפור של הרטבת לילה מאז שהוא נגמל מחיתול. היינו אצל נפרולוג ילדים שנתן לנו מינרין ונוביטרופן שלא ממש סייעו. הנפרולוג לא היה להוט על בדיקת אולטראסאונד של הכליות ודרכי השתן והמליץ לנו להמשיך בטיפול התרופתי ביחד עם פעמונית. בבדיקת אורולוג קיבלנו הפניה לניתוח הרחבת פי השופכה. האם יש קשר בין הרטבת לילה לבין פתח שופכה צר? מה עוד אני יכולה לעשות כדי לטפל בהרטבה? לאיזה רופא עליי לפנות?

12/08/2015 | 07:47 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, ניהלתי במשך מספר שנים מרפאת הרטבת לילה , אנו רואה הרבה הורים אובדי עצות כמוך. לצערי אין פתרון קסם להרטבה אלה טיפול ממושך ומסור על פני שנים . יאוש של הילד או של ההורה רק מקשה על הטיפול. תאספי כוחות ותפני לטיפול בהרטבה. לעיתים יש קשר בין המיאטוס המוצר לבין הרטבת לילה. היו מקרים שניתחתי היצרות שופכה ולאחר מכן ההרטבה חלפה ומקרים שההרטבה לא חלפה גם לאחר הניתוח. בעצם האינדיקציה לניתוח אינה הרטבת לילה אלה זרם שתן דק, נוטה, קושי בהטלת שתן ועוד. בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים