ממצא של אריטרוציטים ומוקוס בשתן כללית בילד בן 5 .

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

21/07/2015 | 20:17 | מאת: אם מודאגת

בבדיקה אקראית של שתן כללית של בני בן החמש נמצאו אריטרטוציטים . בוצעה בדיקה חוזרת במיקרוסקופ שהדגימה כ-8 אריטרוציטים בשדה , ריר מרובה והיאלינס קסטס-1 . בדיקת שתן לתרבית שלילית. בבדיקה חוזרת של מיקרוסקופ נמצאו 4 אריטרוציטים , 2 ליוקוציטים ועדיין ריר בכמות בינונית. דגימת שתן לקלציום קראטינין תקינה. עליי לציין שלבני מבנה פין מסובב כדי 50 מעלות וכן עודף עורלה מסויים שאובחן על ידי אורלוג ילדים בגיל שנה ,ללא בעיה בהטלת שתן או תלונות מצד בני.לא נצפה פצע חיצוני. בדיקות דם לכימיה שבוצעו לפני כ-4 חודשים תקינות. כמו כן אולטרסאונד כליות שבוצע לפני כשנתיים( עקב סימנים של התבגרות מינית מוקדמת, צילום כף יד מתקדם)פוענח כתקין. שאלתי היא מה משמעות הממצאים הנ"ל בבדיקות השתן והאם מצריך בירור ומעקב .אודה על התייחסות מהירה.

22/07/2015 | 08:06 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום , ככל הנראה אין לכך משמעות אך ממצאים אלו מצריכים בירור. ממליץ בתפני לנפרולוג ובמקביל לבצע שוב US דרכי שתן אין קשר בין הממצאים לפין המסובב או עודף העורלה. דר עמוס נאמן | מומחה באורולוגיה, אחראי שרות אורולוגית ילדים המידע שנמסר אינו מהווה יעוץ רפואי ואינו יכול לשמש כתחליף לבדיקה רפואית למידע נוסף בקרו באתר: http://doctoramos.com

22/07/2015 | 16:23 | מאת: אם מודאגת

תודה רבה על תגובתך המהירה.

מנהל פורום אורולוגיית ילדים