משמעות התוצאה

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

20/07/2015 | 01:47 | מאת: רינה

שלום רב, בני בן 14. לאחר בדיקת אולטרה-סאונד של הכליות התקבלה התוצאה: "כליות בגודל תקין. אין עדות בכליות לגושים סולידיים, אבנים או הידרונפרוזיס. בכליה ימנית הודגמו ציסטות אחדות בגודל עד כ 0.9- ס"מ. שלפוחית שתן בקיבולת טובה ,גבולות סדירים." מה פירוש התוצאה? האם מומלץ טיפול מסוים? תודה מראש

22/07/2015 | 08:12 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום רינה מאוד לא אופיני לראות ציסטות בילדים (במבוגרים זה נפוץ) ישנה אבחנה מבדלת במקרים אלו , חשוב שתפנו לאורולוג ילדים , אני אישית תמיד מסתכלת על בדיקת ההדמיה עצמה לכן חשוב להביא את הדיסק עם בדיקת ה US בברכה, דר עמוס נאמן | מומחה באורולוגיה, אחראי שרות אורולוגית ילדים המידע שנמסר אינו מהווה יעוץ רפואי ואינו יכול לשמש כתחליף לבדיקה רפואית למידע נוסף בקרו באתר: http://doctoramos.com

22/07/2015 | 23:40 | מאת: רינה

תודה על התשובה.... לראשונה ב- 2009 גילו שיש ציסטה זעירה בכילייה ומאז אנו במעקב כל שנה וחצי-שנתיים. ב- 2013 הציסטה הייתה בגודל 0.8 ס"מ עם המחיצה. יש לציין כי בני נוטל פריזמה 20 מ"ג כל יום מאז שנת 2010. שאלתי האם ריבוי הציסטות (כפי שהתקבל באולטראסאונד האחרון) יכול להיות כתוצאה מהפריזמה? מה הטיפול לכך? תודה מראש

מנהל פורום אורולוגיית ילדים