חשש להידרוצל

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

19/07/2015 | 00:07 | מאת: אב דואג

שלום ד"ר, ילדי בן שנה ושלושה חודשים. לפני מספר ימים ראיתי כי צד אחד בשק האשכים מוגדל ופניתי לאורולוג שהפנה לאולטרה סאונד. הרופא הסביר שיש נוזל בשק האשכים וכי דרוש ניתוח. שאלתי היא האם יש סיכוי שהבעיה נפתרה אך הנוזל עדיין קיים או אולי תיפתר בהמשך בצורה טבעית? במידה ויידרש ניתוח, האם ניתן להמתין שהילד יגדל? תודה, אב דואג.

22/07/2015 | 08:52 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום לאב דואג, אל תדאג (עזר ?) לפי מה שתיארת מדובר בהידרוצל. האבחנה היא קלינית לרוב (לפי בדיקת הרופא ולפי התיאור של ההורים) ובד"כ אין צורך בבדיקת US כדי לאמת אב האבחנה. מדובר בתופעה יחסית נפוצה ודומה מאוד לבקע בילדים. התיקון הוא ניתוחי. יש לשים לב אם הנפיחות קבועה או באה והולכת . אם מלווה בכאבים או לא . אשמח לבדוק אולו דר עמוס נאמן | מומחה באורולוגיה, אחראי שרות אורולוגית ילדים המידע שנמסר אינו מהווה יעוץ רפואי ואינו יכול לשמש כתחליף לבדיקה רפואית למידע נוסף בקרו באתר: http://doctoramos.com

מנהל פורום אורולוגיית ילדים