אי זיקפה לאחר ניתוח לתיקון עקמת הפין אצל תינוק

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

15/07/2015 | 15:28 | מאת: שי

לפני כחודש ביצענו ניתוח לתיקון עקמת וסיבוב הפין בילד (בן שנה וחצי) הניתוח היה מהיר והיתהוששות הייתה מהירה ובביקורת כשבוע אמרו שהכול תקין מה שכן כחודש לאחר מיכן הבחנו של שמיום הניתוח אין בכלל זיקפה ועם יש משהו הוא דיי רפוי, שכן לפני הניתוח היינו מבחינים כמעט בכול בוקר בזיקפה חזקה אצל הילד כמו כן ישנה עדיין עקמת משמעיותית שהפין רפוית שכן לא הייתה זיקפה קשה מיום הניתוח לבדוק את הפין בזיקפה. בשיחה עם הרופא המנתח קיבלנו תשובה" "שהניתוח לא קשור והזיקפה קשורה למזל" האם עליי לדאוג ? מה עליי לעשות ? על מה אני צריך לשים לב ?

22/07/2015 | 09:03 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום רב, אינני יודע מה בוצע בניתוח ולכן לא אוכל לדעת במה מדובר. באופן כללי בניתוחים כאלו לרוב אין סכנה לזיקפה . אני מקפיד לא לפגוע באיברים שאחראיים על הזיקפה. במקרים שההורים לא מצליחים לראות זיקפה אני ממליץ שיסתכלו על הילד כאשר הוא ישן(להוריד את החיתול). כל מחזור שינה בזמן שנת ה- REM יש זיקפה . מדובר במחזורים של בערך שעה אך לא ניתן לצפות בוודאות מתי יש שלב כזה , שלב REM מתבטא גם בתזוזה של עפעפיים וכך אפשר לדעת שהילד בשלב REM בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים