ילדה בת 8

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

29/05/2015 | 10:52 | מאת: לירי

שלום, ילדתי בת ה-8 מתלוננת לפני השינה, בעודה שוכבת במיטה, על תחושה שכאילו נתקעים לה "פלוצים" בפות (סליחה על הביטוי פשוט זו דרכה לבטא מה היא מרגישה) לפי התיאור אני נוטה להבין שמדובר אולי כמו ב"כיסי אוויר" והיא נשכבת ומתיישבת מספר פעמים במיטה עד שזה נרגע לדבריה והיא נרדמת וישנה שינה רצופה. מאז היותה צעירה יותר היא רגישה מאוד באברי המין, לכן אנו מקפידים על הגיינה אחרי הטלת שתן וצואה (היא מבקשת לשטוף את האזור ואף נוהגת למרוח עדינול כדי שלא יצרוב לה) עשינו בדיקת שתן וצואה כדי לשלול דלקות/תולעים שתי הבדיקות יצאו שליליות. בבדיקה שלי את האזור לא נראה אודם או פצע ונראה שהיא רגישה יתר על המידה ולכן אני מקפידה להיות סבלנית ולכבד את בקשתה לשטוף את האזור בכל פעם שהיא מבקשת. מה המלצתך בעניין, האם ישנן בדיקות נוספות שעליי לבקש לבצע? או שמדובר ברגישות יתר?

18/06/2015 | 08:58 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום לירי, הרושם שלי שהרגישות מאיזור האיברים הגניקולוגיים ולא משלפוחית השתן. לכן ממליץ שתפנו לגניקולוג שמתמחה בילדים. לצערי כמדיניות של הפורום אני לא יכול להמליץ על רופאים ולכן תנסו למצוא אחד בכוחות עצמכם בברכה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים