ילד בן 14

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

29/05/2015 | 10:50 | מאת: לירי

שלום, בני בן ב 14 הרגיש כי באחד מהאשכים יש מעין "גולות" ולא נוזל "צלול" כמו באשך השני. ניגשנו לבדיקת אורולוג שהפנה אותו ל us אשכים. לטענתו "טוב" שניגשנו לבדיקה מכיוון שמסתבר שיש לילד ורידים מורחבים כפי שחשב , אך בנוסף גם הסתיידות בשני האשכים. על פי דבריו הבנו כי עניין הורידים המורחבים שכיח אך בשל הסתיידות יש להיות במעקב פעם בשנה ולבצע בקביעות אולטרסאונד כדי לוודא שלא תיהיה "החמרה". אנו מבולבלים האם המצב הנ"ל דורש בדיקה מעמיקה יותר? האם יש צורך בהתערבות כירורגית? האם המצב הנוכחי עלול להעיד על בעייה בעתיד? ובכלל מה זה הסתיידות. מצד אחד האורולוג נראה רגוע ומעט לפרט אך אנו לא. יש לציין שהילד לא סובל מכאבים כלל וללא המודעות שלו לא היינו "עולים" על הבעייה.

01/06/2015 | 20:28 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, אבנים באשך = testicular microlithiasis , כתבתי לכם את השם באנגלית כדי שיהיה לכם קל לעשות חיפוש. באופן עקרוני אין לכך משמעות אך מצריך מעקב. ורידים מורחבים בגיל ההתבגרות גם כן מצריך מעקב , בשלב מסוים יתכן שיהיה צורך בניתוח (לא בוודאות, כל מקרה לגופו) אשמח לבדוק אותו בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים