שינוי בהטלת שתן וחריגה בתרבית לילד בן 5

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

01/04/2015 | 23:48 | מאת: אמא מודאגת

שלום רב, מזה חודש בני בן 5 שינה את הרגלי הטלת שתן שלן מקצה אל קצה. התחיל לרוץ לשירותים כל 5 דק. כמה דקות לאחר מכן שוב רץ לשירותים. וכך זה לאורך כל היום. הוא מתלונן שלא מסוגל להתאפק, תמיד יוצא לו פיפי, עד כדי טיפה בודדת. זה קורה בכל מקום. מתעורר בלילה וגם רץ לשירותים להטיל שתן. אולטרסאונד כליות ודרכי השתן יצא תקין. תרבית שתן הראתה חריגה בערך אחד: specific grav u stri=1.043. האם זהו מקור הבעיה? מה ניתן לעשות כדי לווסת את הורמון ה ADH? האם יש מקום לדאגה? בתודה מראש אמא מאוד מודאגת

03/04/2015 | 22:54 | מאת: אמא מודאגת

רציתי להוסיף שבדימות יצאה גודל שלפוחית 25. רופאת הילדים אמרה שזה קצת קטן אך לא נלחצה וגם לא מסכימה לתת לי הפניה לאורולוג ילדים, כי אין ממצאים חריגים לדעתה. אודה על קבלת התייחסות בהקדם. הילד ממש מתוסכל מזה.

מנהל פורום אורולוגיית ילדים