ניתוח הידרוצל

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

24/03/2015 | 17:57 | מאת: יעל

שלום רב, בני (בן17) אמור לעבור ניתוח הידרוצל (עפ"י בדיקת אולטרא סאונד, הוגדר כ"הידרוצל ענק"). לאחר התייעצות עם 2 רופאים, נותאתי מעט מבולבלת ואשמח לקבל דיעה נוספת: האחד (אורולוג) דיבר על ניתוח שיעשה דרך המפשעה (יעשה חתך ויהפוך). השני (כירורג) אמר שיכנס עם מצלמה (לפרוסקופ) דרך הטבור, יבדוק אם יש מעבר נוזלים מהבטן ואם כן, יבצע חתך בבטן תחתונה, יסגור את המעבר. ואם אין מעבר, לא יבצע חתך בבטן תחתונה. בנוסף, יבצע חתך נוסף במפשעה, כמו הראשון ויהפוך. ההסבר של השני נראה על פניו משכנע יותר, אך אני תוהה: 1. האם הפעולה הראשונה לא מספיקה לצורך העניין? 2. האם לא ניתן לבצע את הכניסה דרך המפשעה גם לצפות במעבר מים - אם קיים, מחלל הבטן מטה, ואם כן, לבצע את התיקון דרך החתך במפשעה? אני מנסה עבור בני, שיהיו לו כמה שפחות חתכים, על מנת שההחלמה תהיה מהירה יותר. אודה לתשובתך.

25/03/2015 | 12:05 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום יעל, אנסה להסביר מעט לגבי ההידרוצל. באופן כללי יכולים להיות שני סוגרים של הידרוצל 1. הידרוצל עם חיבור לחלל הבטן - אופיני יותר לילדים קטנים אך יכול להיות גם בגיל 17 2. הידרוצל ללא חיבור לחלל הבטן - אופייני יותר למבוגרים. כדי לדעת איזה סוג יש לבן שלך אני צריך לבדוק אותו ולשוחח איתו. אני בד"כ מבצע את הגישה הלאפאורוסקופית בתנאי שאני חושב שאפשר לבצע הכל בלאפארוסקופיה ללא צורך בחתך מפשעתי . אם יהיה צורך בכל מקרה לגישה מפשעתית אז כנראה שהלאפארוסקופיה מיותרת. אני חושב שזה חשוב מאוד לחסוך ככל שניתן צלקות גם כדי להחיש את ההחלמה וגם באספקט קוסמטי. דר עמוס נאמן | מומחה באורולוגיה ואחראי שרות אורולוגית ילדים המידע שנמסר אינו יכול לשמש כתחליף לבדיקה רפואית למידע נוסף בקרו באתר: http://doctoramos.com

26/03/2015 | 13:50 | מאת: יעל

מנהל פורום אורולוגיית ילדים