הוצאת נקז לאחר ניתוח- כיצד מתבצע התהליך

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

09/03/2015 | 08:05 | מאת: רוית

הי, הבן שלי עבר ניתוח לאחר שהיה לו אגן כליה מורחב, הוא בן שנתיים וחצי ושוחררנו מבית החולים, נאמר לנו שבעוד כ-חודש וחצי נחזור כדי שיוציאו ממנו את הנקז שהוכנס לו תוכל בבקשה לפרט לי על התהליך, אם זה אומר שפותחים לו שוב את כל הניתוח? הבנתי שהפעם זה תהליך יותר פשוט, יותר קצר, ושלא מצריך לילה בבית החולים. פותחים לו חזרה את כל הצלקת וכל הכאבים והכל מחדש?

09/03/2015 | 17:50 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום רוית, סביר להניח שאת מתכוונת להוצאת סטנט (ולא נקז ). בזמן הפעולה מבוצע ציסטוסקופיה ושולפים את הנקז.המדובר בתהליך פשוט ללא פתיחת הבטן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים