הרחבת אגני כליות

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

16/01/2015 | 09:07 | מאת: שני

שלום רב במהלך הטרימסטר השלישי להריון נמצא הרחבת אגני כליות קלה (5) שהלכה והשתנתה ובסוף ההריון נמדדו אגני כליות 8 ממ דו"צ. יומיים אחרי לידת בני בוצע אולטראסאונד ובו נדגמו כליות באורך 5.7/5.8, ללא הידרונפרוזיס, דיפרנציאציה בין קורטקס ומדולה תקינים. בגיל חודשיים בוצע סונר נוסף ובו ממצאים דומים לראשון. יש לציין שבני בן שלושה חודשים היום שוקל 7 קילו (נולד 4) בהנקה מלאה ללא דלקות בשתן ואין לו חיתולים יבשים ...השאלה שלי היא האם יש צורך בהמשך מעקב בסונר/נפרולוג ? רופאת הילדים אמרה שאין צורך בביקורת של נפרולוג.ואני מפחדת שעלול לחזור הרחבה ולא אדע...:-\. תודה

20/01/2015 | 10:14 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום שני, הרחבה של 5 מ"מ ואפילו 8 מ"מ נחשבת לקלה- בינונית (תלוי גם הבפרמטרים נוספים שקובעים את חומרת ההרחבה) הרחבה בדרגה זו לרות לא תתפתח להרחבה משמעותית. כאשר בדיקת US חוזרות מראה על שיפור , בד"כ אכן מדובר בשיפור . עם זאת , מנסיוני לפעמים יש הפתעות (מבחינת אחוזים , מדובר באחוזים נמוכים של "הפתעות") בד"כ אני ממליץ למטופלי לפחות בדיקת US אחד נוספת לאחר קבלת בדיקה אחת תקינה. בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים