דלקות בדרכי השתן חוזרות

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

28/12/2014 | 09:33 | מאת: ממ

שלום רב, יש לי ילדה בת 4.5 אשר סובלת מדלקות חוזרות בדרכי השתן. כבר מגיל 9 חודשים שכל כמה חודשים זה חוזר... ולפעמים זה לא חריף ולפעמים זה חריף מאוד... לפני שנה וחצי ולאחר כמה דלקות חוזרות בזמן צפוף, סיימנו בבי"ח באשפוז עם חום 40 בשמך 4 ימים ואנטיביוטיקה בתקופה מאוד ארוכה. מאז ולאחר בדיקה של ציסטוגרפיה ומיפוי כליות (שהראה שהכל תקין בתפקוד הכליות ושאין ריפלוקס), הדלקות לא חזרו במשך כמה חודשים ארוכים... מאז היתה לה רק דלקת אחת עם חיידק קצת מוזר, ומאז היה בסדר... אלא שלפני כחודש התחילה עוד פעם להרתיב (בדרך כלל מרטיבה בלילה ללא שליטה לפני פריצה של דלקת), צרב לה במתן השתן, השתן היה מרובה, והטפטוף שתן היה ללא שליטה, אז הרופא שלח צפורל 3 פעמים ביום, 9 ס"ס כל מנה במשך 10 ימים. נתנו את המינון בדיוק כמו שצריך, אפילו בהפסקה של הגן הלכנו לתת לה והערנו אותה משינה על מנת לתת לה בזמן אנטיביוטיקה (ישנה ממוקדם). כל זה לא עזר... לפני שבועיים סיימנו הטיפול, והיום עוד פעם עם דלקת, צורב לה, כואב לה אם לוחצים בשלפוחית השתן, בלילה זה ים של פיפי במיטה, והולכת לשירותים כל חצי שעה, ולמרות זאת עדיין מרטיבה את המכנסיים (זה טפטוף ולא "פספוס"). רופא הילדים נתן עוד פעם אותו מינון של אנטיביוטיקה ושבוע הבא תור לרופא נפרולוג לנסות למצוא סיבה לדלקות החוזרות. האנטיביוטיקה לא עבדה בפעם הקודמת (וכל פעם נותנים לה אותו סוג של אנטיביוטיקה), יש תקווה שהפעם הטיפול יעבוד? זה כל מה שיש לי לעשות? אני מודאגת וקצת עבודת עצות, אשמח לחוו"ד. תודה רבה מראש, בברכה

28/12/2014 | 15:50 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, בהחלט יכול להיות שיש סיבה להרטבה . צריך לטפל בנושא של הדחיפות ותכיפות במתן שתן. יתכן שבכל זאת יש רפלוקס למרות שנשלל. במידהנ ויש עצירות צריך לטפל גם בעצירות בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים