ריפלוקס כלייתי דו צדדי + פגיעה בתפקוד כליות

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

20/12/2014 | 09:05 | מאת: ליאלי

שלום בני בן 10 חודשים , סובל מריפלוקס דו צדדי דרגה 5 ו 4 בגיל חודש וחצי היה לו חום ובאשפוז התברר שיש לו דלקת בדרגי השתן , וחשד לריפלוקס בצעו בדיקת US הראתה הרחבה ( אין חסימה ) בצענו בדיקת ציסטוגרפיה שהראתה ריפלוקס דו צדדי דרגה 5 ו-4 מגיל חודש וחצי בני עם טיפול מונע בציפורל , לפני חודש היה לו חום , בבית חולים אמרו שזש ורוס ווראלי ולא מדלקת (תרביות לא צמחו) בצענו מיפוי כליות DMSA שהראה תפקוד 70% כלייה ימין ו 30% כלייה שמאל ( כלייה שמאל קטנה במידודיה מהלידה ) לאחר מכן היינו בשני ייעוצים : ייעוץ 1 :" לאור גילו הקטן ובגלל הפגיעה בתפקוד מומלץ לבצע הזרקת דיפלוקס ולבדוק שוב , ובעתיד לבצע ניתוח פתוח באם הריפלוקס לא ירד " ייעוץ 2 : "אין טעם לבצע הזרקת דיפלוקס כי סיכויי ההצלחה שלה קטנים בריפלוקס מדרגה 5ו4 ועדיף לעשות ניתוח פתוח עכשיו " אני מאוד מבולבלת , וואשמח לקבל חוות דעת

25/12/2014 | 16:08 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום ליאלי, אשמח לתת לך חוות דעת , לצורך כך עלי לראות את כל הצילומים , לראות את בדיקות השתן , להבין איזה חיידק צמח בזמן הדלקת , איזה אנטיביוטיקה טופל, תוך כמה זמן הגיב לטיפול ועוד. אם תשאלי רופאים בפורמים רק תתבלבלי עוד , בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים