דחיפות במתן שתן לילד בן 4.5

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

07/12/2014 | 08:44 | מאת: הלנה

ד"ר עמוס,שלום רב! יש לנו ילד בן 4 וחצי שלפני כשבוע התחיל לרוץ לשירותים מס רב של פעמים, הדחיפות הגיעה לשיא של כל 2-3 דקות.לפעמים זה רק רצון להשתין ללא טיפה של שתן. בימים ראשונים של הבעיה ביצענו בדיקת שתן כולל בקטריאולוגיה והבדיקה יצאה תקינה חגמרה. לאחר שבוע שהבעיה נמשחה התחיל הילד לקום לשירותים גם בלילה משלא היה בהתחלה. ילד לא מתלונן על כאבים או אי נוחיות כלשהיא אחרים, אבל אנחנו חושבים שלקום בלילה זה סוג של החמרה מסויימת. מה דעתך זנ יכול להיות? מה הטיפול? תודה רבה!

11/12/2014 | 16:28 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום הלנה, מדובר בבעיה יחסית נפוצה , ככל הנראה מדובר בשלפוחית רגיזה. יש לשלול מספר אבחנות לפני שעושים אבחנה זו. הטיפול משולב היתנהגותי ותרופתי בברכה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים