תינוק בן שבועיים

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

04/12/2014 | 02:42 | מאת: שירי

שלום בני נולד לפני שבועיים ושבוע אחרי שהוא נולד ממש ביום הברית גיליתי שהוא חם לקחתי אותו לבית חולים והתגלה לו דלקת בשתן התחילו לו אנטיביוטיקה והחום ירד עשו לו אולטרסאונד שיצא תקין ורוצים לעשות לו את הבדיקה עם היוד לגילוי ריפלוקס .. רופאת הילדים אמרה שהיא לא ממליצה בגיל כזה קטן לעשות לעשות לו את הבדיקה שמגלה ריפלוקס היא ממליצה לחכות שהוא יגדל קצת ולתת לו אנטיביוטיקה במינון נמוך בנתיים מה אתה היית ממליץ ? האם הדלקת שהייתה לו וגילינו לו מוקדם השאירה לו צלקת בכליה ? האם מתן אנטיביוטיקה במינון נמוך למשך זמן ממושך לא עלול לפגוע בתינוק שלי בכל צורה שהיא ? תודה מראש

11/12/2014 | 16:26 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום שירי, ראשית אני ממליץ שתפנו לאורולוג ילדים לצורך יעוץ מסודר. יש כאן מספר שאלות שצריך לשקול אותן: האם לבצע ציסטוגרפיה , העם מיפןי , האם לתת טיפול אנטיביוטי מניעתי. ממה שידוע היום טיפול אנטיביוטי מניעתי אינו מזיק בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים