צלקת בכליה לילדה

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

03/12/2014 | 16:46 | מאת: h

שלום, בתי בת שלוש לאחר 3 אירועי דלקות בשתן שטופלו ע"י אנטיביוטיקה בפעם האחרונה הילדה סבלה מחום ולאחר פניה למיון התברר שיש דלקת בכליה. לאחר פגישה עם נפרולוג התברר שקיימת צלקת בכליה. ברצוני לדעת האם יש השלכות לעניין הצלקת? תואמה פגישה נוספת בעוד שלושה חודשים ובמידת הצורך נפנה למיפוי. תודה מראש.

11/12/2014 | 16:23 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, דלקות בדרכי השתן יכולות לגרום לצלקות. כייצד אובחנו הצלקות ? (בד"כ מאובחן במיפוי כליות) במקים כאלו יש חשד גבוהה לרפלוקס כלומר חזרה של שתן מהלפוחית לכליות. האבחנה של רפלוקס נעשת ע"י ציסטוגרפיה צלקת הינה ביטוי לפגיעה לא הפיכה בחלק מהכליה בברכה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים