שאלה שלי בקשר לצלקות בכליה ו המשך בירור

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

03/11/2014 | 12:29 | מאת: מאריאנה

שלום . יש לי יידה יותר נחון נערה בת 17 ו חצי ש ב גיל שנתיים גילו לה רפלוקס ב דרך שתן ודרגה 1-2 ו דבל סיסתם ב צד אחת . ארי דלקת ב גיל שנתיים היה צלקת ב כליה עכשין ליפני חודשיים פתחה דלק עם חום גבוה אשפוז ו אחרי זה עשינו מיפוי -חשש להצטלקות בכליה איך בודקים ש זה לא סתם חשש. נערה לא מוכנה לעשות ציסתוגרפיה יש משהו אחר לבדיקה רפלוקס? תודה מראש

20/11/2014 | 16:13 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום בדיקת בחירה לאבחון רפלוקס זה ציסטוגרפיה כפי שידוע לכם. ישנן בדיקות נוספת בתאורטית ניתן לבצע אך יש מעט מקומות ומבצעים זאת והבדיקה פחות אפקטיבית. ציסטוגרפיה עקיפה/לא ישירה -נותנים לוריד חומר ניגוד או חומר רדיואקטיבי וממתינים שהחומר יתפנה לשלפוחית , לאחר מכן שמצטבר חומר ניגוד בשלפוחית מצלמים כמו בציסטוגרפיה. הבדיקה לא טובה כל כך לדעתי. בברכה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים