קורדיל

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

21/07/2014 | 14:01 | מאת: 1

בני נולד (לפני שבוע ימים) עם היפוספדייס מינימילי וכן עם קורדיל שלא הבנתי מהרופאים בבית החולים את חומרתו, וכן בדיוק במה מדובר. קיים כיפוף של הפין לכיוון למטה. האם קורדיל מוגדר כעקמת, אם לא אז כיצד הוא מוגדר ? האם ניתן לטפל בו כירורגית, ומה ההשלכות העתידיות. נקבעה לנו ביקורת של פלסטיקאי בעוד 3 חודשים וכן בנתיים נאסר עלינו לערוך ברית. תודה

24/07/2014 | 12:12 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, את/אתה מתכוונים לכורדי chordee ולא כורדיל. הכוונה לעקמת של הפין כלפי מטה , לעיתים קרובות באסוציאציה עם היפוספדיאס , כלומר מיקום לא תקין של פתח הפין ועורלה לא שלמה. במידה ועקמת משמעותית נהוג לנתח בערך בגיל שנה. רצוי שתפנו גם לאורולוג בברכה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים