הרחבת אגן כליה שבוע 26

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

07/07/2014 | 14:08 | מאת: שירן

בוקר טוב, אני בשבוע 26 וכבר בסקירה הראשונה מצאו הרחבה קלה באגני הכליה של העובר, מדובר בזכר, הפנו אותי לסקירה מכוונת שהראתה בשבוע שעבר שאגן אחד הסתדר ואחד נשאר 6.5 מ"מ וזה בגדר הנורמה (האגן השני 3 מ"מ). הפנו אותי גם לייעוץ גנטי והוא אמר לי לעשות בדיקת דם לאיתור תסמונת דאון חלילה במקום מי שפיר. חשוב לציין שזה הממצא היחידי שהיה, החלבון העוברי והשקיפות היו תקינים. האם יש סיבה לדאגה וזה בסדר לעשות את הבדיקת דם?

24/07/2014 | 11:53 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום שירן, בשיקולים לביצוע בדיקת מי שפיר רבים.החלטה לגבי בדיקה זו צריכה להילקח בהתיעצות עם גניקולוג וגנטיקאי. הריון קל שיהיה לך

מנהל פורום אורולוגיית ילדים