ניתוח לתיקון UPJ חמור לבן 3.5 חודשים

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

08/06/2014 | 13:19 | מאת: דפנה

ד"ר, לבני התגלתה הרחבה חמורה באגן הכילייה הימנית עוד בהיותו עובר, לטענת הרופאים נותרה כ20% מרקמת הכילייה ושאר המבנה הציסטי בבטן הוא אגן חוץ כילייתי. במיפוי כליות - נותר חומר אפילו כשעתיים אחרי ההזרקה בכילייה זו. הכילייה השניה מתפקדת כרגיל התנקזה טוב והילד נותן שתן בכמות יפה. הבנתי שאין מנוס מלנתח כמה שיותר מוקדם ע"מ לראות אם ניתן להציל חלק מתפקוד הכיליה. באיכילוב טוענים שאין אפשרות לניתוח לפרוסקופי בגלל הגיל, יעשו לו ניתוח רגיל עם 5-7 ימי אשפוז וצלקת שתישאר איתו כל החיים.... בנוסף הבנתי ששני המנתחים באיכילוב, ד"ר בן חיים וד"ר בינימיני הם בין הטובים בתחום ואין מטרה לבקש ניתוח פרטי במצב כזה... מה דעתך? אין אפשרות לבצע ניתוח לפרוסקופי..?

10/06/2014 | 09:49 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום דפנה, אפשר לבצע ניתוח לאפארוסקופי גם בגיל הזה . ניתוח לאפארוסקופי בגיל זה נחשב למאתגר אך בהחלט אפשרי. אני מצרף לך לינקים למאמרים שפרסמתי לגבי ניתוחים לאפארוסקופים בגיל זה שביצעתי בארה"ב. את יכולה גם לעשות חיפוש לפי הערכים : neheman (כך מאיתים את השם שלי באנגלית, laparoscopy ). גם בארץ יש לי סידרה של מטופלים שעברו ניתוחים אלו. המאמרים חלקם באנגלית (יש מאמר אחד מקצועי לגבי ילדים שניתחנו ששקלו פחות 6 ק"ד ומאמר לגבי ילדים ששקלו פחות 10 ק"ד) וחלק מאמרים בעברית שפורסמו בויקירפואה ועוד. כמידיניות של הפורום אני לא יכול להמליץ על רופאים בפורום אבל כחריגה חד פעמית (אל תספרי לאף אחד) , אני מסכים עם מה שאמרת שד"ר בן חיים ובנימני הם מצוינים. אך לפני שרצים לנתח בגישה זו או אחרת , עם מנתח זה או אחר , צריך לשקול הייטב אם יש אינדיקציה לניתוח. אשמח לראות אות בנך. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18295267 http://www.medicalmedia.co.il/publications/ArticleDetails.aspx?artid=2293&sheetid=162 http://www.wikirefua.org.il/index.php/%D7%A0%D7%99%D7%AA%D7%95%D7%97%D7%99%D7%9D_%D7%9C%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%9D_%D7%91%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%92%D7%99%D7%99%D7%AA_%D7%99%D7%9C%D7%93%D7%99%D7%9D_- _Laparoscopic_surgery_in_pediatric_urology http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18631924 בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים