כליה דיספלסטית בן 3.5

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

05/06/2014 | 15:23 | מאת: אלה

בן שלי נולד עם רפלוקס דרגה 5 והרחבה באגן הכליות סובל מדלקות בשתן חוזרות למרות טיפול מניעתי.במיםוי כליות אחרון הודגם כליה אחד עם תפקוד של 19%(לפני שנתיים היה 25%) אחד הרופאים שוקל להוריד כליה אחת לגמרי.האם זה הפתרון?האם תיקון רפלוקס בדרגה 5 לא בר תיקון כירורגי? תודה

10/06/2014 | 08:23 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום אלה, חשוב מאוד לקחת את ההחלטות הנכונות במקרים אלו. יש להתחשב במכלול של שיקולם : האם יש דלקות? דרגת הרפלוקס, צלקות בכליה , הפרעות בהטלת שתן ועוד. חשוב מאוד להתסכל על הצילומים וההדמיות. בד"כ לא מוציאים כליה עם תפקוד מעל 10% אך יש לשקול כל מקרה לגופו. יש מקרים שכתוב שהתפקוד 19% אך הוא בעצם הרבה פחות. אשמח לראות את הילדה שלך בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים