בן 9 תכיפות במתן שתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

18/04/2014 | 19:57 | מאת: דניאלה

שלום רב, מיזה תקופה שבני בן 9 סובל מתכיפות במתן שתן. אחת לחצי שעה הוא חייב להטיל שתן. אני מודאגת בגלל המצב. התופעה החלה כאשר הוא הולך לישון, הוא היה קם בתדירות של 10 דקות. לפני השינה, שייכתי זו לחרדות שלו מהחושך וכל שאר הפחדים השכיחים אצל ילדים. בימים האחרונים כל יציאה איתו מלווה בדאגה היכן יש שירותים. אין לי מושג אם זה רגשי או מצב שמחייב אבחון רפואי. אני.מרגישה שהוא לחוץ ואנחנו מטפלים בנושא. האם תופעה זו יכולה להיות קשורה למצב רגשי? ואם לא מה יכולה להיות האבחנה? אודה לך על תשובתך המהירה. דניאלה

01/05/2014 | 10:52 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, מדובר במצב שנקרא שלפוחית רגיזה . יש מספר סיבות שיכולות לגרום לכך. לרוב לא מגלים מה הסיבה והתופעה חולפת לבד או ע"H טיפול תרופתי בברכה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים