ריפלוקס כליות

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

27/03/2014 | 08:35 | מאת: אינגה

שלום לבני מלידה יש רפלוקס דרגה 5 מימין ו2 משמאל, לפני כ 4 חודשים עבר ניתוח הזרקת דיפלוקס שבזמן הניתוח הרופא מצא גם שסטום. הילד מאולם לא סבל מדלקות וחום מהסיבה הנל. לאחר ציסטוגרפיה שבוצעה 3 חודשים לאחר הניתוח הרופאים אמרו שלא רואים שום שיפור ברפלוקס. יש לנו תור שבוע הבאה לרופא המטפל אבל נורא קשה לי עם כל מיני מחשבות. רציתי לדעת מה בדרך כלל עושים לאחר הזרקת דפלוקס? האם ישר מנתחים? ( הילד מגיל 0 על טיפול מונע, רופאת הילדים אומרת שהיא רואה שיפור מלידה ועד היום שהכליה גדלה ב1.5, בני כרגע בן 1.6) תודה מראש

10/04/2014 | 15:01 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום אינגה, בילדים עם רפלוקס יש להתאים את הטיפול לכל ילד באופן אינדיוידיאולי. במקרים אלו צריך לקחת בחשבון את התסמינים , כלומר האם יש דלקות , האם יש עיכוב בהתפתחות. תפקוד כלייתי , האם יש צלקות . ופרמטרים נוספים. לדעתי אחוזי הצלחה של דפלוקס ברפלוקס דרגה 5 נמוכים מאוד , עם זאת יש רופאים שכן ממליצים על ביצוע דפלוקס במקרים אלו ואופציה זו נחשבת בהחלט ללגיטימית. אשמח לבדוק אותו וליעץ לכם , חשוב לקבלת החלטות נכונות. בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים