רפלוקס לילדה בת 7

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

04/03/2014 | 11:20 | מאת: לירן

לאחרונה התגלה לביתי בת ה7 רפלוקס דו"צ בדרגה 3 בצד אחד ו1 בצד שני. מכיוון שזהו גיל מאוחר לגילויי ודלקות החלו רק סביב גיל 6 שאלתי היא האם רפלוקס הוא בהכרח מולד או שיש גורמים נוספים העלולים לגרום למצב.

04/03/2014 | 16:05 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום לירון ניתן לחלק את הסיבות לרפלוקס לשניים: רפלוקס ראשוני = מולד רפלוקס שניוני = נרכש, משני לבעיה אחרת כגון חסימה במוצא שלפוחית השתן , תפקוד לקוי של שלפוחי ועוד. חשוב לדעת אם לילדה הפרעות בהטלחת השתן או אם יש עצירות , כל אלו יכולים גם כן לגרום לרפלוקס שניוני. האם בוצע מיפוי כליות ? האם יש צלקות ? חשוב לברר דברים אלו אשמח לבדוק אותה בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים