haifa

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

27/11/2014 | 22:43 | מאת: פרוד

שלום, אני פרוד מאשתי מזה חודשיים , וזאת לאחר 23 שנות נישואים. לאשתי אין את היכולת לתקשר איתי ולו מהטעם שלהביא את נישואינו לידי סיום באופן סביר ומכובד. אשתי היתה לעיתים מנתקת עצמה מהסביבה ולא מדברת איתי ועם הילדים לעיתים תקופות ארוכות שבועות. מה הדרך הטובה ביותר לייצר תקשורת עם אדם שהנטיה שלו היא לדבר עם עצמו ? תודה

29/11/2014 | 22:19 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, כמי שהיה נשוי 23 שנה לאם ילדיך, אתה בוודאי מכיר אותה טוב ממני, ויודע מה עלול לדחוף אותה למצבי ניתוק. לתחושתי, באווירה מכבדת (לא רק ברמה ההצהרתית, אלא בנכונות ללכת לקראתה בנדיבות) יש סיכוי טוב יותר לשיתוף פעולה והידברות. , אם התקשורת ביניכם תישאר "תקועה", מן הראוי לשקול להיעזר בתיווך של צד שלישי כלשהו - בן משפחה, מטפל זוגי או מגשר - שיסייעו לכם להידבר כך שרווחת שניכם תישמר. בהצלחה. זה לא קל. ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים