פסיכולוגיה של ילדים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

26/11/2014 | 20:55 | מאת: מיקי

ליאת וירדן שלום שאלה לפסיכולוג. האם ניתן לתת חוות דעת והמלצה לטיפול מסוים מבלי לראות את הילד כלל , מבלי לדבר אתו ואפילו מבלי לדעת איך הוא נראה. כל חוות הדעת על פי סיפורים מצד ג. לפי המאמרים באינטרנט אסור לרופא או מטפל לתת ייעוץ או הכוונה או טיפול ללא שראו את החולה ובדקו אותו. האם אמרה כזו מוחלת על פסיכולוגים? תודה מיקי

27/11/2014 | 00:30 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום מיקי, כמו בכל גוף ידע, גם בתחום הפסיכולוגיה התבססו מסורות תיאוריה וטיפול הנשענות על ידע וניסיון נצבר. כשמדובר בילדים, במיוחד ילדים צעירים, עיקר האנמנזה ניתנת ע"י ההורים, וכך גם תיאור הסימפטומים. לכן, במקרים רבים נוכחותו הפיזית של הילד אינה הכרחית לצורך גיבוש השערה אבחנתית ראשונית. אין ספק שבקליניקה עצמה התמונה מתבהרת אף יותר, ולכן ייעוץ מרחוק אינו יכול להוות תחליף לאבחנה מסודרת. כפי שיכול להעיד הפורטל הענק "דוקטורס", גם רופאים נותנים מענה מרחוק לאוכלוסייה עצומה של פונים, ויש בכך תרומה אדירה הן ברמת הפרט והן ברמת המערכת (חשוב מה היה קורה אם כל מי ששואל כאן בפורומים היה מגיע לשם כך פיזית למרפאה...) בפורום הזה, יש מאמץ גדול להקשיב בזהירות לכל פונה, להימנע מלנסח אבחנות פסיכיאטריות/פסיכולוגיות חד משמעיות, ועם זאת - לספק לכל פונה חומר למחשבה ובמידת הצורך הכוונה לגורם מקצועי מתאים. מקווה שקיבלת מענה לשאלתך. אם לא, אתה מוזמן לחדד עוד. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים