גמילה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

20/11/2014 | 20:52 | מאת: רוני

שלום ,יש לי בת בת שנתיים וחודש התחלנו תהליך גמילה מרצון היא מאד רצתה ראתה בגן והיה סביב זה המון התלהבות של כולנו , לאחר שבועים היא התחילה לפספס בכמויות עצומות של כל 10 דקות פיפי ומלא היא לא מתנגדת לשבת באסלה שלוקחים אותה ותמיד עושה יש לה המון הצלחות איך הכמויות של הפיפי מאד גדולות והיא לא שותה הרבה כשהיו מפספסת היא הולכת להסתתר מה ךעשות להחזיר את הטיטול או להמשיך

הי רוני, ראשית אם יש חשד לבעיה, תמיד כדאי להתייעץ עם רופא ילדים לבדוק שאין בעיה בסוגרים. במידה ואין, לא מומלץ להחזיר את הטיטול. אני מבינה שהיוזמה הגיעה מהילדה - שזהו אחד הסימנים המעידים על בשלות להתחיל בתהליך הגמילה . נשמע שהיוזמה הברוכה שלה הובילה להמון התלהבות מצד הסביבה, וכעת כשיש גם פספוסים אז ההתלהבות הפכה לאכזבה? אולי מכאן הבושה שלה וההסתתרות כאשר מפספסת? חשוב מאוד לעודדה ולשבחה כאשר מצליחה וחשוב עוד יותר לזכור שתהליך הגמילה הנו תהליך משותף לילד ולהורה, כאשר להורים תפקיד חשוב הרבה יותר. אני מציעה לכם לגייס הרבה מאוד סבלנות, לשנס מותניים ולהתגייס למשימה ביחד איתה. מומלץ וכדאי להעזר בספרות הענפה הקיימת בנושא. בהצלחה! ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים