אי שקט והתפרצויות זעם אצל ילד בן 5

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

20/11/2014 | 16:18 | מאת: טולי

שלום, הגננת של בני בן ה-5 טוענת כי הילד חסר שקט בגן ("משהו עובר עליו"), נוטה להתפרצויות זעם חסרות פרופורציה, צועק בפתאומיות (כאילו לשחרר קיטור) ולעיתים קרובות אף מגיב באלימות (זריקת חפצים, מרביץ). כמו כן, הגננת מציינת כי הוא מסוגל לשבת יפה ולהתרכז כאשר עושים דפי עבודה. חשוב לציין כי מזה שנה, אנחנו מלווים ע"י פסיכולוג של השפ"ח (פגישות של הגננת וההורים, ללא הילד) בערך אחת לחודשיים. חל שיפור משמעותי מבחינת ההתנהגות שלו, אך השיפור בא לידי ביטוי אצל הגננת של הצהרון/ גננת מחליפה ואילו אצל הגננת הקבועה של הגן - כמעט ולא השתנה דבר... (יש עליות ומורדות, אך בגדול היא רואה החמרה לעומת שנה שעברה). בשנה שעברה פסיכולוג השפ"ח נתן לנו למלא שאלון ולגננת שאלון על הילד - לטענתם הוא לא סובל מבעיות קשב וריכוז או היפראקטיביות. אנחנו ההורים אובדי עצות - ההתנהגות שמתארת הגננת מתרחשת אך ורק בגן (98% מהמקרים זה "במשמרת שלה" וכמעט לא קורה עם גננות אחרות). בבית הילד יכול לשחק עם עצמו זמן רב בצעצועים, הוא מסדר אחריו כשמבקשים ממנו ואנחנו לא חווים שום התפרצויות זעם. מה יכול להסביר את ההתנהגות הזו? מה ניתן לעשות? איפה מתחילים? למי פונים?

הי טולי, מדברייך אני מבינה שהבעיה עולה אך ורק מול אותה גננת. המקום לבדוק את הסיבות האפשריות לכך הוא מול הפסיכולוג של השפ"ח עימו אתם בקשר. כמו כן הייתי מציעה שהפסיכולוג (או גורם אחר), יערוך תצפית בגן על מנת לבחון יותר מקרוב מהם הגורמים(בגן או מול אותה גננת) שגורמים לילד להתקפי הזעם שאותה הגננת מתארת. בהצלחה, ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים