יום הולדת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

19/11/2014 | 08:34 | מאת: עדי

שלום רב, ברצוני להתייעץ לגבי בני בן ה-3 שאינו מעוניין לחגוג יום הולדת בגן. האם כדאי להתעקש איתו על העניין ולחגוג לו בכל זאת? הוא מבקש לחגוג בבית עם סבא/ סבתא ושני הדודים, אך לא רוצה את החגיגה שבגן. בעניין אחר, בתקופה האחרונה הוא זורק חפצים כשהוא אינו מרוצה, כועס או מתוסכל. ניסיתי להגיב בכעס ובנחישות, וכן באופן ענייני (אנחנו לא זורקים/ הצעתי לו לזרוק כדור כשהוא כועס), אך אף אחת מהדרכים אינה עובדת. אשמח לשמוע את דעתך בעניין. תודה רבה מראש וברוכה הבאת לפורום הנהדר. בהצלחה!

שלום עדי ותודה על הברכות! למרות הדעה הרווחת, ילדים רבים (וגם מבוגרים רבים) נהנים פחות ממסיבות מסוג זה (רעש המולה וכיוב'). נשמע שבנך הצעיר יודע היטב מה נכון ומתאים לו. למה לא פשוט לכבד את זה ולחגוג איתו בסגנון שלו? מי יודע, אולי אחרי שתרדו מזה, הוא יחליט פתאום אחרת..זה גם יכול לקרות. הכי חשוב לאפשר לו לגיטימציה מלאה להחליט על השמחה שלו. לגבי העניין השני. אם זה קורה רק בזמן האחרון, אז כדאי לבדוק האם לאחרונה יש משהו חדש שמטריד אותו - ולהתייחס לזה ספציפית. בנוסף, ביטויי כעס מהסוג הזה שכיחים בגיל הזה אך נראה שאתם מאוד מופעלים מכך. כמו כל התנהגות פחות רצויה, הדרך להכחידה היא פשוט לא לספק את תשומת הלב הצפויה. חשוב רק שאתם תשמרו על הביטחון שלו ועל שלום החפצים בבית על מנת שלא יבהל מכך שהוא מסוגל להרוס דברים עם הכעס שלו, וכך עלול לקבל מסר מוטעה שרגשות של כעס הם דבר "רע" והרסני. אז שיהיה במזל טוב! ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים