ילדה בת שנתיים עם כאבים פסיכוסומטיים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

18/11/2014 | 21:01 | מאת: דנית

היי, הבת שלי בת שנתיים וחצי, ילדה מאוד אהובה שמקבלת המון תשומת לב. לפני 3 חודשים הצטרפה תינוקת חדשה למשפחה שלנו. היא קיבלה אתה יפה למדי ומאוד אוהבת אותה(כמובן שיש את תופעות הקנאה הרגילות אך לא מעבר) בשבוע האחרון קרה לנו פעמיים שפתאום ובלי שום סיבה מיוחדת או חוסר תשומת לב היא התלוננה על כאבים (פעם במתן שתן ופעם באוזן) אשר התבררו לאחר כמה שעות כתלונות סרק (לאחר שהתייחסנו ועשינו דברים ש"כאילו" מטפלים בבעיה- היא אמרה שכבר לא כואב לה) אשמח להתייעץ איתכם איך להתמודד עם התופעה הזאת ? תודה

הי דנית, כפי שכתבת, כניסת אחות חדשה למשפחה יכולה לעורר רגשות ותגובות רבות - בינהן אהבה, תוקפנות ואף תחושות מחודשות של נזקקות. יחד עם זאת את מתארת אירוע שחזר על עצמו פעמיים בלבד, ושעדיין מוקדם לכנותו במונח הכוללני "תופעה". נשמע שבעת האירוע הגבתם באופן מותאם, התייחסתם לתלונותיה - ואליה- באופן אמפטי ופרופורציונאלי, גם לאור העובדה שגיליתם שהתלונות היו תלונות "סרק". בנוסף, שלושה חודשים לאחר הולדת תינוק, הוא זמן מועט מידי לצורך בניית שגרת יום בתוכה יהיה ברור לבת הגדולה מתי "הזמן שלה". ממליצה לנסות להבהיר ולהגדיר עבורה באופן ברור יותר זמנים אלו במהלך היום. בברכה, ירדן

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים