ילד ישן מאוחר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

28/10/2014 | 22:21 | מאת: אמא1

בני בן 10 מתאחר לישון.בשעה 9 זה שעה סבירה להיות במיטה?צריך להגביל ילד בן 10 בשעת שינה?כל לילה הוא יושן מתוך רוגז שלי ושלו כי תמיד הוא מתעכב באוכל ואז גם באמבטיה ופתאום נזכר במשהו שצריך להכניס לתיק. והזמן נמשך עד 9.30 ולפעמים קרוב ל10. ואז אני מזרזת אותו וזה כבר מתוך כעס וחבל שהוא ככה ישן כל לילה.וכמובן שבבוקר קשה לו לקום.הוא פשוט נמרח ונמרח ולא מצליח עד 9.מה את מציעה?

02/11/2014 | 22:02 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום, ילדים בגיל תשע, עשר, ואפילו 12, עדיין אינם יודעים ויכולים לנהל את עצמם, ומסיבה זו הם נתונים להשגחתם של הורים מבוגרים. סדר היום נקבע באופן כללי ע"י ההורים, והם גם מי שאמורים לאכוף אותו. כמובן שלא נוכל להכריח ילד להירדם בשעה מסוימת, אך נוכל לגרום לו לאכול ולהתקלח בזמן נתון, ולהיכנס למיטתו בשעה שנקבעה על ידנו. אם ההתנהלות בבית רוויית מתח וכעס, יש ככל הנראה בעייה בהגדרת הכללים והגדרת הסמכות. כאשר את מבקשת ממנו להיכנס למקלחת, עלייך לוודא שזה אכן קורה, גם אם תצטרכי לקחת אותו לשם פיזית. באופן דומה, כאשר ארוחת הערב מוגשת, דאגי שיגיע, ואם הוא מתעכב, תוכלי להוריד את האוכל מהשולחן או לגרום לו להבין שהעיכוב יגרום לו להפסד אחר (הגיוני וטבעי) כלשהו. לטעמי, הדרכת הורים קצרה, גם של פגישה אחת, יכולה לסייע לכם לבסס מחדש את סמכותכם כהורים, כך שלא תצטרכו לגעור ולהעניש כל הזמן. זכרי שהורים שמרבים לוותר הופכים בסופו של דבר להורים כעסנים, עייפים ומרירים, בעוד הורים סמכותיים מצליחים לבסס אווירה של שיתוף פעולה והרמוניה משפחתית. אפשר (וצריך) ללמוד לעשות זאת נכון, ואני ממליצה על כך בכל לבי. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים