בשורה על דחייה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

28/10/2014 | 12:54 | מאת: אמא

שלום , בתי בת ה 12 החלה השנה חטיבת ביניים ורצתה להתקבל לכתה מסוימת. לאחר שעברה מבחן שובצה בכתה אחרת. תחילה קיבלנו את הרושם שהיא לא התקבלה לכתה משום שלא היה מקום אח לאחר בירור התברר כי היא לא עונה על הקריטריונים לכתה הנחשקת (אך על פי שהיא מוכשרת ובעלת יכולות גבוהות) . איך אבשר לה שאין היא מתאימה מבלי לפרוע ברגשותיה ובמוטיבציה להמשך? תודה לעוזרים

31/10/2014 | 17:53 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, אכזבות הן חלק בלתי נמנע מחיינו, וילדים ערים לעובדה הזו ומכירים בה. נדמה לי שהדרך הטובה ביותר להציג את הדברים, היא הדרך בה הצגת אותם לי: "את חכמה ומוכשרת, טובה ונהדרת, אך אינך עומדת בקריטריונים לכיתת המצטיינים. למרבה הצער, הגבול לפעמים הוא שרירותי, ונקבע, בין השאר, בגלל מספר מקומות מוגבל. אין לנו ספק שתעשי חייל בכל כיתה בה תהיי, ובשבילנו את תמיד הכי הכי". תוכלי להביע השתתפות באכזבה שלה, ולהכיר בצערה. זה באמת עצוב כשלא מצליח לנו. הזכירי לה שסיטואציה כזאת יכולה בהרבה מקרים להיות מקפצה או הזדמנות להרבה דברים טובים אחרים, ש*כן* פתוחים בפניה. בהצלחה רבה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים