המורה צועקת עליי - לא אעתיק מהלוח

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

27/10/2014 | 11:49 | מאת: דנה

שלום בני בכיתה ו' חזר הביתה ללא החומר לימוד במקצוע מסויים. שאלתי - למה לא העתקת? ענה: היא כל הזמן צורחת עליי, לא בא לי להעתיק ולא בא לי לעשות כלום אחרי שהיא מעצבנת אותי. מצד אחד אני מבינה לליבו ומצד שני מצפה לבגרות כלשהיא שיבין שגם אם כועסים עדיין צריך לבצע את משימותיו בכיתה. צריכה את הדרכתכם, מה לומר לו? תודה

28/10/2014 | 01:03 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום דנה, מאחר שאנחנו בתחילת שנה, ובנך עומד לבלות עוד חודשים רבים עם המורה הזו, חשוב לעשות כל מאמץ לשמר יחסים של כבוד הדדי ביניהם. אני מוצאת דווקא תקווה בהסבר של בנך: אם הוא נמנע משיתוף פעולה כל זמן שצורחים עליו, די ברור מה צריך לעשות כדי להשיג את המעורבות והשיתוף מצדו. חשוב לנסות ליידע את המורה על רגשותיו של בנך, ולבדוק במקביל מה בהתנהגותו מכעיס אותה כל כך, מדי יום. נדמה לי שהפיתרון טמון ביכולת לבסס יחסי אמון וכבוד ביניהם, ואפילו ביכולת לנסח הסכמים שיתחשבו ברגשות שניהם. כדי שזה יקרה, נדרש מתווך טוב, ומתווך טוב מחוייב לאינטרס הבסיסי של שני הצדדים. חושבת שתצליחי? בהצלחה ליאת

28/10/2014 | 09:32 | מאת: דנה

זה מורכב דיברתי איתה כבר לפני כשבועיים והיא טוענת שהיא לא צועקת, שמי שרוצה ללמוד שילמד ומיש לא לא צריך. קשה לשכנע מורה להתנהג אחרת... לצערי נראה שהיא לא רואה ילד אלא כיתה. פניתי אלייך כי אני רוצה לשוחח איתו בלבד. מצד אחד לבטא הבנה אך מצד שני לבא ציפיה לאחריות.. איך עושים את זה? תודה

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים