בתי נוהגת באלימות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

26/10/2014 | 15:00 | מאת: מיטל.ו

שלום רב, בתי ליאל היא בת 3.9 והיא הבכורה מתוך 4 ילדים, עד לתחילת שנת הלימודים האחרונה היא הייתה ילדה מאוד חביבה ואהובה על כל הילדים סביבה, כשהייתי לוקחת אותה לגן שעשועים תמיד היא הייתה מוצאת חברים חדשים לשחק איתם וגם לא הייתה לה בעיה לפנות ולהכיר לבד חברים חדשים, היא מאוד עצמאית, היא מתלקחת לבד, מצחצחת שיניים לבד, מתלבשת ונועלת נעליים לבד, ממש מקסימה, רק ש.. מאז תחילת הלימודים היא התהפכה לגמרי, היא לא מקשיבה, היא גם לא פונה ואומרת מה היא רוצה היא פשוט משתמשת בידיים, הגננת מדווחת לי שהיא כל הזמן עם העניים לכיוון ליאל כי היא ניגשת ומרביצה ללא סיבה, והאמת שהתחלתי לראות את ההתנהגות הזאת גם בבית וגם כאשר אנחנו הולכים לביקור אצל המשפחה, ניסיתי בהתחלה לדבר איתה, ולשאול למה היא מרביצה, כשאני שואלת איך בגן היא אומרת מעולה, כשאני שואלת למה היא מרביצה היא פשוט אומרת כי אני חזקה, ניסיתי לתת לה עונשים כמו, אם היא מרביצה בגן ביום למחרת היא נשארת איתי בבית, אז היא בוכה ומבקשת לגן מבטיחה שהיא לא תרביץ ואז שוב מרביצה, בגן השעשועים כשהיא מרביצה אני מושיבה אותה לידי על הספסל, היא בועטת וצורחת אבל אני לא מוותרת לה, אחרי כמה דקות אני אומרת לה תספרי עד עשר תחשבי על מה שעשית ואז תקומי, והיא באמת עושה את זה, משחקת כמה דקות בשקט ואז שוב מרביצה, אני כבר לא יודעת מה לעשות איתה, אני צריכה לקחת אותה לפסיכולוג???

28/10/2014 | 00:02 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום מיטל, בגיל ארבע, אין טעם לשלוח ילד לספור עד עשר ולחשוב על התנהגותו. ילדים לומדים מהתנסות ומן הקשר שבין התנהגות לתוצאתה. כאשר היא פועלת באלימות, עליך להחזיר אותה הביתה, ולהפסיק את הפעילות המהנה. זה, כמובן, אינו כה פשוט, במיוחד אם את מטופלת בעוד שלושה ילדים קטנים (הנה, כבר מצאנו סיבה אפשרית לשינויים בהתהגותה). אני מבינה את חוסר האונים והעייפות שלך, אך הפיתרון אינו לקחת אותה לפסיכולוג, אלא להביא את עצמך (יחד עם בעלך) להדרכת הורים קצרה אצל אותו פסיכולוג (פסיכולוג ילדים מנוסה), שייתן לכם כלים יעילים להתמודדות עם המופע התוקפני. הילדה שלכם כנראה נמצאת בסוג של מצוקה, וחשוב לטפל בזה ברגישות ואסרטיביות. לכו להיעזר, זה שווה את המאמץ. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים