אובססיה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

26/10/2014 | 16:21 | מאת: ארי

שלום. יש לי ילדה בת חמש. יש לה אובססיות לסירוק שיער. רוצה להסתרק אחרי לבישת חולצה כי זה בילגן לה את השיער. יכולה לרצות להסתרק סתם ככה למרות שהסתרקה לפני רבע שעה. וממש נמצאת במצוקה אם אני אומרת לה שהיא כבר הסתרקה ואין צורך וממש מתעצבנת ונרגעת רק אחרי שמסתרקת. כנל גם עם סידור השמיכה. רוצה ששמיכה תהיה מונחת עליה ישר וקצה שלה לא יהיה מבולגן. בינתיים אין אובססיות נוספות אבל אני מפחדת שלא יחמיר ותהיה לי ילדה אובססיבית על כל מיני דברים. איך מבדילים בין צורך בשליטה לבין אובססיה רפואית שזקוקה להתערבות?

28/10/2014 | 00:11 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום ארי, ילדים קטנים זקוקים לקביעות ויציבות כדי להרגיש בטוחים. לפעמים, ילדים רגישים, נתפסים לפעילויות כפייתיות כחלק מניסיון להשיג תחושת שליטה וביטחון. הם נצמדים לסדר יום קבוע יחסית, ומבצעים דברים בטקסיות פדנטית גם אם אין בכך היגיון רב בעיני המבוגר. ברוב המקרים ההתנהגויות הללו חולפות מאליהן, ואינן מדאיגות. אצל ילדים מסוימים, הטקסים מתפשטים והופכים דרך להימנע מחרדה. להתרשמותי, הטקסים שאתה מתאר הולמים יותר את הסבר הראשון, ואינם נראים כרגע חלק מפתולוגיה. אני מציעה לא להעיר יותר מדי, ולא להיאבק בה. תנו לה להסתרק כמה שתרצה, וכסו אותה לפני השינה כפי שנוח לה. אם תראו שלאורך זמן אין שינוי, או שיש החרפה, התייעצו שוב. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים