לימודים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

24/10/2014 | 17:13 | מאת: מורן

שלום ליאת, אני כרגע סטודנטית לפסיכולוגיה וניהול משאבי אנוש וסיום התואר קרב ובא. מגיל קטן אני מאוד רוצה להיות פסיכולוגית אבל לצערי הציונים שלי לא מספיקים כדי להתקבל בארץ לתואר שני (בפסיכולוגיה הממוצע שלי הוא 83 והממוצע הכללי הוא 88). שמעתי אנשים מדברים על חו"ל ועל כמה שקל להתקבל שם לתואר שני בפסיכולוגיה. בעקבות זאת, נכנסתי לאתרי אוניברסיטאות שונות בכדי לאמת את מה ששמעתי אבל הלכתי לאיבוד עם מגוון החטיבות והמחלקות שהאוניברסיטאות מציעות. אשמח לשמוע את המלצותייך על דרכים עקיפות שאוכל להתקבל דרכם ולהיות פסיכולוגית התפתחותית או לעסוק אף בפסיכולוגיה חינוכית או קלינית של הילד. תודה מראש, מורן.

27/10/2014 | 12:34 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום מורן, לימודי פסיכולוגיה לתואר שני הפכו להיות עניין לא קל, ואני מבינה ללבך. איני מכיר את המסלולים של חו"ל, ויודעת שכאן בארץ באמת נדרש (בצדק או שלא בצדק) ממוצע ציונים מאד מאד גבוה. אני יודעת שיש כיום לא מעט מכללות שפתחו מסלולי תואר שני, ושווה לבדוק האם גם בהם התנאים כה נוקשים. אם יש לך המלצות מעולות מהעבודה המעשית במהלך התואר הראשון, יש לפעמים וועדות חריגים, שמאשרות כניסתם של מועמדים עם נתוני פתיחה לא מושלמים, בזכות ההתנסות המעשית. כמובן שאפשר להגיע לעבודה טיפולית דרך מסלולים אלטרנטיביים, כמו טיפולים בהבעה, חינוך מיוחד ועבודה סוציאלית, טיפול משפחתי וכד', אך לכל תחום דרישות פתיחה שונות, וצריך לבדוק. לא קל, אך אפשרי. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים