התנהגות אלימה ילד בן 5.5

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

23/10/2014 | 18:44 | מאת: ליאת

שלום, אני ליאת נשואה עם שלושה ילדים. הבכון בן 8 האמצעי בן 5.5 והקטנה בת 4.5. הבעיה היא אצל הילד האמצעי. הוא תמיד מרגיש מקופח ועושה השוואות לאחים שלו כל הזמן מאז שהיה תינוק בוכה ומילל. הוא גם מתנהג בצורה אלימה במחינה מילולית אבל רק בבית או בכל זמן שעם ההורים שלו ולרוב רק שיש אנשים בסביבה (כולל אחיות שלי, הורים שלי, חברים שלנו וכו). הוא מקלל אותי ואומר לי משפטים כמו הלואי ותמותי, אני שונא אותך ועוד. בסביבת המשפחה המצומצמת והרחבה הוא תמיד מוצא את עצמו בחוץ והוא זה שגורם לכך נראה שבמאמץ רב. בגן לעומת זאת הגננת טוענת שילד מדהים, חברותי ומתנהג למופת לא אלים ולא בוכה. רק שאני מגיעה לגן מתחיל לבכות. גם שהוא עם סבא וסבתא שלו הוא מתנהג לרוב יפה. ברגע שמחזירים אותו הביתה משתולל. אני מרגישה אובדת עצות אין לי ספק שההתנהגות הזאת קשורה אלינו להורים שלו אבל אנחנו לא יודעים מה אנחנו לא עושים נכון. ואנחנו מרחמים על הילד. אשמך להתיחסות ולעצה מה לעשות ולמי לפנות? תודה

27/10/2014 | 11:59 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום ליאת, ילדים מגיבים לסביבתם, והבדלי התנהגות בולטים יכולים ללמד לא מעט על מוקדי הקושי. כשיש פער גדול בין ההתנהגות בגן להתנהגות בבית, ההשער המתבקשת היא שקיימת בבית בעיית גבולות. ילדים מרגישים טוב ובטוח בסביבה עקבית, ברורה ומכילה. לפעמים, לא בזדון ובוודאי שלא במודע, הם מייצרים התנהגויות קיצוניות רק כדי לגרום ל"מבוגר האחראי" להתעשת ולהציב את הגבול. איכשהו, מהתיאור שלך, אני מתרשמת שהילד שלך כועס עלייך, על כך שאינך מצליחה לעמוד איתן מול התקפותיו, על כך שאת חלשה. הוא מותח את הגבול מתוך משאלה להיעצר, ובוחן את תגובותייך שוב ושוב. הכתובת לעזרה היא פסיכולוג ילדים טוב, המתמחה בהדרכת הורים. איש מקצוע מיומן יכול לפתור בעיה כמו שלכם גם בפגישה אחת או שתיים, ובעיני זו השקעה מצויינת. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים