אובססיה לשטיפת ידיים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

20/10/2014 | 13:42 | מאת: סמדר

היי, אחותי בת 30 ויש לה אובססיה חזקה מאוד לשטיפת ידיים היא שוטפת ידיים המון זמן עם המון סבון כאיזה רבע שעה כל פעם שמונה עד 10 פעמיים ביום, שלחנו אותה לפסיכיאטר שנתן לה ציפרלקס לוקחת כבר 3 חודשים אך לא מועיל כלל, אנחנו בבית לא יודעים מה לעשות יש לציין שיש לה עוד בעיות מולדות היא לא נולדה בריאה. אך אפשר לטפל בבעיה הזאת???

20/10/2014 | 23:56 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום סמדר, הטיפול התרופתי אמור להקל משמעותית על הסימפטומים, ולכן כדאי מאד לחזור אל הפסיכיאטר המטפל, ולבקש ממנו לשקול העלאת המינון או כל שינוי אחר שימצא לנכון. הגם שמדובר במרכיב חיוני של הטיפול, התרופות אינן חזות הכל, והתוצאות הטובות ביותר מושגות בדר"כ משילוב של פסיכותרפיה קוגניטיבית-התנהגותית וטיפול תרופתי. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים