חד הורית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

20/10/2014 | 10:08 | מאת: אתי

היי ליאת כבר התייעצתי איתך בעבד, תודה רבה על היחס. יש לי בן בן 9, בני נולד מתרומת זרע. נכנס לחיי גבר.זאת הפעם הראשונה שיש גבר שמעורב בחיי בני. זה אדם שאני מכירה מצויין מקשר ממושך בעבר. הוא מגיע אלינו הביתה, אנחנו מבלים יחד הרבה עם בני כמובן. אני כל כך לא רוצה לפגוע בילד שלי וזה יכול לקרות גם בלי שאדע ממנו. ראיתי שינוי אבל כל כך קיצוני אצלו וזה כאשר אנחנו יחד שלושתינו הוא מעט אגרסבי ותוקפני אלי. כיצד תציעי לי לנהוג. אני בקשר עם הבחור כבר 4 חודשים, רק בשבועיים האחרונים הקשר התהדק והוא גם נשאר לישון פעמיים. הילד שלי מאוד נהנה מחברתו ואף שואל אותי מתי יגיע. תודה רבה לך ליאת

20/10/2014 | 13:01 | מאת: אתי

התכוונתי - שינוי לא כל כך קיצוני

20/10/2014 | 23:51 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אתי, מטבע הדברים, כאשר הדיאדה "אם-ילד" הופכת לשלישיה, הגיוני לצפות לזעזועים (קטנים או גדולים) שיגיעו בתגובה. הבשורה הטובה היא שבנך נהנה מחברתו של בן זוגך ומצפה למפגשים עמו. הבשורה הפחות טובה היא שהוא עדיין קנאי לזמן המשותף שלך ושלו, ועלול לכעוס עלייך מדי פעם בשל כך. כניסתו של בן זוג חדש אל תוך חייו של הילד חייבת להיעשות בהדרגה וברגישות, תוך מוכנות לשאת ולהכיל גם התנגדויות וכעס. לפעמים, דווקא כשבן הזוג החדש נחמד ומתחשב, המצוקה של הילד גוברת, בהיותו לכוד בתוך רגשות סותרים. חשוב להכיר בכך, ואולי אפילו לתת לזה מילים במסגרת השיח שלכם. כדאי לזכור שילד בן תשע שגדל בנסיבות כמו שלכם, מתמודד ממילא עם לא מעט פנטזיות סביב דמות האב, ויתכן שכניסתו של הגבר לביתכם מעצימה את הפנטזיות הללו, מעוררת את המשאלה לאבא, ואתה גם את הפחד לאבד אותו. לכן גם ההמלצה להכניס את הגבר החדש הביתה רק במקרה שמדובר במערכת יחסים יציבה יחסית ולא ברומן חולף. מאחלת לך זוגיות מיטיבה ומאושרת, שתוכל לתרום גם לתחושת הביטחון והרווחה של בנך. המשיכי להקשיב לו ברגישות זהירה, ולהכיל את כל הרגשות - חיוביים ושליליים - שהוא מביע סביב הקשר הזה, ובכלל. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים