גמילה מחיתולים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

18/10/2014 | 19:19 | מאת: גליה

שלום רב בני בן שלוש וחודשיים .לאחר שנושא הגמילה לא הגיע ממנו החלטנו להוריד חיתול , עשינו לו לפני כן שיחה קצרה והסברנו שהוא כבר ילד גדול ועכשיו הוא צריך ללמוד לעשות בשירותים קקי ופיפי. אנחנו מאוד סובלניים לפיספוסים שלו ומגיבים בכבוד ובשלווה לכל פיספוס העניין הוא שהוא לא מסכים ללכת ולשבת בשירותים חשבתי שזה יפריע לו שהוא רטוב אבל הוא רק אומר שהוא עשה פיפי או קקי אבל לא מבקש ללכת לשירותים. אנחנו מנסים לקחת אותו כל פרק זמן אבל הוא לא בעניין . מה עושים ? אנחנו לא יכולים להכריח אותו לשבת בשירותים וגם לא רוצים. האם לתזכר אותו כל זמן קצר ? התחלנו את הגמילה לפני מספר ימיים . יש לציין שהתחיל גן פרטי חדש אבל כבר די התאקלם ולא רצינו לחכות יותר. האם להחזיר חיתול אם זה ממשיך כך? המון תודה אנחנו אובדי עצות

20/10/2014 | 22:59 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום גליה, אני מנצלת את פנייתך כדי להזכיר (גם לטובת ההורים האחרים שקוראים כאן בפורום), שלפני עידן הטיטולים, ילדים היו נגמלים בערך בגיל שנה!!! אני מציינת עובדה זו כדי להדגיש שאצל רוב הילדים קיימת הבשלות להיגמל הרבה לפני שהם נדרשים לכך. ההמתנה עד שהנושא "יגיע ממנו", עלולה לסבך את הילד דווקא בתהליך גמילה מורכב ובעייתי יותר. ילד אינו נגמל מעצמו. זוהי דרישה של המבוגרים ממנו, לאחר שהתרשמו שהוא מסוגל לכך. מרגע שהוצגה בפניו הדרישה, יש לסלק את הטיטולים (לפחות למשך היום), ולא לחזור אליהם גם נוכח הפספוסים. החזרת הטיטול משדרת מסר מבלבל ("תחליטו, אני גדול או קטן?!?"). התחלתם בתהליך לפני מס' ימים, וחשוב שתמשיכו לשדר את המסר העקבי, לפיו ילדים גדולים מתבקשים לעשות את הפיפי והקקי במקום המיועד לכך (באסלה או בסיר), וכל סידור אחר אינו רצוי. הביעו ביטחון ביכולתו להצליח, למרות התאונות. אפשר להזכיר לו בעדינות מדי פעם, ואפילו לצ'פר בפרסים קטנים בכל פעם שהוא מצליח. כרגע אתם רק בתחילת התהליך, ומוקדם להרגיש ייאוש וחוסר אונים. מזמינה אתכם לדפדף בפורום שלנו, ולקרוא את שפע התגובות בנושא. היעזרו בלשונית החיפוש. יש ברשת שפע של מידע בנושא זה, כולל עצות "עשה" ו"אל תעשה", ואני ממליצה לכם בחום למצוא מאמר טוב אחד ולהצמד להמלצותיו. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים