ילד עקשן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

19/10/2014 | 10:54 | מאת: אור

שלום רציתי לדעת איך מתמודדים עם ילד עקשן.בני בן כמעט 4מתעקש על כל דבר.הוא רוצה שרק אמא תקלח אותו ורק אני ילביש אותו...והכול סביבו מאד קשה... שא

20/10/2014 | 23:13 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אור, מה שנראה לעתים כעקשנות, אינו אלא מאבק כוחות בין הילד להוריו. ילדים צעירים בודקים וחוקרים את העולם, ולומדים את הכללים לאור ההתנסויות והחוויות שלהם בבית ומחוצה לו. לפעמים, דווקא במשפחות ששואפות להרמוניה ושלווה, הילד מגלה שהוא יכול להפעיל את הוריו בקלות, אם רק ירים קצת את הקול או יתמיד בדרישותיו. ההורים הטובים, שמבקשים בכל מאודם להימנע מקונפליקט ובכי, נעתרים לילד, ובכך למעשה מחזקים את הדפוס. הילד לומד (מהתבונות וחקירה) שבכל פעם שהוא מתעקש, ההורים נכנעים בסופו של דבר לרצונו. למרבה הצער, הדרך להילחם בכך כרוכה בנכונות של ההורים לא להיכנע לדרישות לא הגיונות, גם במחיר בכי/נדנוד, ואפילו צווחות. עליכם לזכור שהתנהגויות שאין להם כל השפעה על הסביבה נוטות להיכחד. לפיכך, בפעם הבאה שהילד שלכם דורש ש"רק אמא תקלח", תוכלו לומר בשקט שאמא תכין ארוחת ערב, ואבא יקלח. הכינו את עצמכם למחאה הקולנית שבוא תבוא, והמשיכו לפעול בשקט גם אם תידרשו להפעיל נחישות ותקיפות. הזכירו לעצמכם שגם כניעה אחת יכולה לקלקל תהליך מוצלח, ולכן חזקו זה את זה. לצד כל זה חשוב להזכיר שכדי לא להתנהל כל הזמן במה שנראה כמו מאבק כוח, בחרו את המלחמות שלכם בתבונה, ואל תתעקשו גם אתם על מה שלא מוכרחים. אם תרגישו שאתם ממשיכים להלך בשדה מוקשים, פנו להדרכת הורים קצרה, שם תוכלו לשכלל את היכולת שלכם להפעיל ביעילות את הסמכות ההורית. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים