דואג לאחיין

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

16/10/2014 | 21:19 | מאת: אורן

שלום רב, ברצוני להתייעץ בנוגע לבנה של אחותי. מדובר בילד בן 5, חמוד וחייכן, שלו אחות צעירה יותר עם צרכים מיוחדים. הילד נגמל לפני שנתיים וחצי בערך, אך עדיין מרטיב כמעט בכל לילה וכמעט ואינו ניגש מרצונו לשירותים במשך היום. הילד אימפולסיבי מאוד, מרביץ המון, גם לילדים גדולים ממנו או שפוגש בפעם ראשונה. שובב ביותר, אינו מקשיב להוריו, לא שוקל את מעשיו. כך למשל, אין לו בעיה לרוץ לכביש הלוך ושוב, להראות שהוא חזק ולא מפחד (כך גם עם המכות) או לטפס למקומות מסוכנים. הגישה של הוריו היא שהילד שובב ככל הילדים, אם כי נראה שהם אובדי עצות, נבוכים ולא יודעים כיצד להתנהל מולו. כשהוא "מגזים" הם שולחים אותו לחדרו לחשוב, או שמסתיים לו היום והוא הולך לישון. אודה לחוות דעתך. בברכה.

16/10/2014 | 22:11 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אורן, לא פשוט להיות אח לילד עם צרכים מיוחדים. האחיין שלך, כבר בהיותו פעוט, נאלץ לוותר על נתח גדול מתשומת הלב ההורית לטובת אחותו, מה שבוודאי תסכל אותו לא מעט, ועדיין מתסכל עד היום. לא ציינת ממה סובלת הילדה הצעירה, אך בהחלט יתכן שמירב הכוחות ההוריים מושקעים בה, מה שמאלץ את הילד הבכור לעשות כל שביכולתו כדי להחזיר את תשומת הלב אליו. ילדים שעושים דברים מסוכנים עושים זאת לעיתים קרובות כדי להזעיק את המבוגר הדואג, ולהביאו אליו. ההתעלמות של ההורים במקרה כזה, מותירה את הילד כאוב, מאוכזב וכעוס, ובהמשך גם מתמרד ואלים. ממליצה בחום על הדרכה הורית אצל פסיכולוג ילדים מנוסה, שיוכל לסייע להם לחלק את התשומות ההוריות שלהם בצורה יותר מאוזנת, ולהזכיר להם את ההכרח לשמור על גבולות ברורים לצד הרבה אהבה ותשומת לב לשני ילדיהם. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים